Ακτοπλοϊκές Εταιρίες

Η Golden Star Ferries δραστηριοποιείται στην ελληνική ακτοπλοία από το 2011 με το διασημότερο πλοίο των Κυκλάδων Superferry II, στη γραμμή Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο και Μύκονο πραγματοποιώντας καθημερινές αναχωρήσεις.

Σκοπός της εταιρείας είναι η εξυπηρέτηση και η μεταφορά του επιβατηγού κοινού και των οχημάτων τους με ασφάλεια, άνεση και συνέπεια.

Η Golden Star Ferries πρόσθεσε στο στόλο της το 2016 άλλο ένα ποιοτικό και σύγχρονο πλοίο, το Superferry, το οποίο αφού προσάρμοσε στα Ευρωπαικά πρότυπα και δεδομένα και ανακαίνισε πλήρως, έφερε νέα δεδομένα στις κυκλάδες καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μεταφορικές ανάγκες επιβατών- οχημάτων- φορτηγών από το λιμάνι της Ραφήνας.

Το 2017 η εταιρεία μεγαλώνει επενδύοντας στην αγορά ενός ταχυπλόου, απο τα πιοδημοφιλή στην κατηγορία του, το SUPERRUNNER.Πάντα με έδρα την Ραφήνα επεκτείνεται το δίκτυο των προορισμών με καθημερινές αναχωρήσεις την θερινή περίοδο προς Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη.

Γενικοί Όροι Ταξιδιού

Ενημερωθείτε για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας. Διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους ταξιδιού …και καλό ταξίδι!

 1. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
  Τα εισιτήρια είναι προσωπικά, ονομαστικά, δεν μεταβιβάζονται και ισχύουν αποκλειστικά για την διαδρομή, την ημερομηνία και την κατηγορία για την οποία έχουν εκδοθεί.
  Κρατήσεις μπορούν να γίνουν μέσω όλων των συνεργαζόμενων με την Εταιρεία Ταξιδιωτικών Γραφείων, των Λιμενικών Γραφείων, των κεντρικών Γραφείων της Εταιρείας ή μέσω διαδικτύου.
  Η έκδοση εισιτηρίου πάνω στο πλοίο απαγορεύεται και συνεπώς για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας οι επιβάτες πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων.
  Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41, για λόγους ασφαλείας η ονομαστική κατάσταση επιβαινόντων είναι υποχρεωτική σε κάθε δρομολόγιο και στα εισιτήρια πρέπει απαραίτητα να αναγράφονται τα παρακάτω στοιχεία: Ονοματεπώνυμο Επιβάτη, Φύλο (άνδρας – γυναίκα), Ηλικιακή Κατηγορία (ενήλικος, παιδί, βρέφος), Τύπος και Αριθμός Κυκλοφορίας Οχήματος, εφόσον υπάρχει.
  Συνιστούμε στους επιβάτες κατά την έκδοση των εισιτηρίων να ενημερώνουν το πρακτορείο έκδοσης για τον αριθμό του τηλεφώνου τους (κατά προτίμηση κινητού) ούτως ώστε να ειδοποιούνται σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής του προγραμμαστισμένου δρομολογίου π.χ. απαγόρευσης απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κ.λ.π.
  Εκτός από τα παραπάνω πρέπει να δηλώνονται στο πρακτορείο έκδοσης τα άτομα που χρειάζονται ΕΙΔΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.
  Παιδιά μέχρι 4 ετών: είναι υποχρεωτική η έκδοση εισιτηρίου με μηδενικό ναύλο.
 2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ
  Οι επιβάτες βάση του νόμου υπ’ αριθμ. 3709/2008 υποχρεούνται να προσέρχονται στο πλοίο το αργότερο μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση ή σε περίπτωση που ταξιδεύουν με όχημα να βρίσκονται στο σημείο φόρτωσης 1 ώρα πριν τον απόπλου.
 3. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
  Τα εισιτήρια πρέπει να εκδίδονται μέσα στην προκαθορισμένη από την ημερομηνία κράτησης προθεσμία, για την οποία οι επιβάτες ενημερώνονται από τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα. Σε αντίθετη περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται αυτόματα.
 4. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ
  Τα εισιτήρια ανοιχτής ημερομηνίας ισχύουν για ένα χρόνο από την ημερομηνία έκδοσής τους. Εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτά προς επιβίβαση, εάν δεν έχουν αντικατασταθεί με νέα εισιτήρια της συγκεκριμένης αναχώρησης.
 5. ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ/ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΝΑΥΛΩΝ
  Ακυρώσεις εισιτηρίων γίνονται μόνο από τα πρακτορεία έκδοσης και εφόσον έχουν προσκομισθεί τα πρωτότυπα ειστήρια. Τα εισιτήρια δεν είναι δυνατόν να ακυρωθούν τηλεφωνικά.
  Σύμφωνα με τον χρόνο της ακύρωσης ισχύουν οι ακόλουθοι όροι ακυρωτικών:
  6 ημέρες πριν από την αναχώρηση: Επιστροφή 100% ή μετατροπή του εισιτηρίου σε ανοικτής ημερομηνίας.
  Από 6 ημέρες έως 2 ώρες πριν από την αναχώρηση: Επιστροφή 50% ή μετατροπή του εισιτηρίου σε ανοικτής ημερομηνίας.
  2 ώρες πριν και έως την αναχώρηση: Παρακρατούνται 50% ακυρωτικά.
  Μετά την αναχώρηση: Τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται και δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας, ενώ η αλλαγή της ημερομηνίας δεν είναι δυνατή.
  Ειδικά για τις περιόδους ΠΑΣΧΑ, ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και μηνός ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, τα εισιτήρια ακυρώνονται χωρίς ακυρωτικά ή μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας ή για άλλη ημερομηνία, 14 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ: Τα εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας ακυρώνονται χωρίς ακυρωτικά μόνο εφόσον έχουν αρχικά εκδοθεί σαν ανοικτής ημερομηνίας. Όταν έχουν μετατραπεί σε ανοικτής ημερομηνίας ακυρώνονται με ακυρωτικά 50%.
 6. ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ Ή ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ (π.χ. ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ)
  • ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΠΛΟΥ:
   Οι επιβάτες και τα οχήματα μπορούν να επιβιβασθούν χωρίς να αλλάξουν τα εισιτήριά τους.
  • ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ:
   Τα εισιτήρια της αναχώρησης που ματαιώθηκε δεν ισχύουν για επιβίβαση και πρέπει να αλλαχθούν για την επόμενη προγραμματισμένη αναχώρηση, στην οποία υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων, με αντικατάσταση του αρχικού εισιτηρίου.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ:
   Παρακαλούνται οι επιβάτες σε περιπτώσεις που προβλέπεται καθυστέρηση λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών να επικοινωνούν με τα λιμενικά γραφεία της εταιρείας για να ενημερώνονται σχετικά με τη νέα ώρα αναχώρησης του πλοίου.
 7. ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
  Σε περίπτωση απώλειας του εισιτηρίου, για να μπορέσει να ταξιδέψει ο επιβάτης, θα πρέπει να αγοράσει νέο εισιτήριο. Στη συνέχεια πρέπει να ενημερώσει εγγράφως την εταιρεία όσον αφορά την απώλεια αναφέροντας όλα τα στοιχεία του απολεσθέντος εισιτηρίου (ημερομηνία ταξιδίου, διαδρομή, αριθμό εισιτηρίου) τον αριθμό του νέου εισιτηρίου που αγοράστηκε και φωτοτυπία αυτού.
  Εφόσον το απολεσθέν εισιτήριο δεν βρεθεί στα αρχεία της εταιρείας να έχει μετατραπεί σε ανοικτής ημερομηνίας ή να έχει ταξιδέψει σε διάστημα 3 μηνών από την ημερομηνία ταξιδίου, η εταιρεία θα το αντικαταστήσει με δωρεάν εισιτήριο της ίδιας διαδρομής και κατηγορίας με το απωλεσθέν.
  Όλα τα στοιχεία του απολεσθέντος εισιτηρίου θα τα αναζητήσετε στο γραφείο έκδοσης, ή σε κάποιο από τα λιμενικά γραφεία.Η δήλωση απώλειας θα κατατίθεται ή θα αποστέλλεται με fax στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας .
 8. ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
  Η εταιρεία θα κάνει κάθε προσπάθεια για να τηρήσει τα δρομολόγια που αναφέρονται στο φυλλάδιο. Διατηρεί όμως το δικαίωμα για την τροποποίησή τους, εφόσον παραστεί ανάγκη.
 9. ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ
  Οι Οικονομικοί Αξιωματικοί διενεργούν ελέγχους εισιτηρίων κατά την επιβίβαση και κατά τη διάρκεια του ταξιδίου. Κατά τον έλεγχο οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν τα εισιτήριά τους και τα δικαιολογητικά εμπορικών εκπτώσεων, εφόσον έχει εκδοθεί εκπτωτικό εισιτήριο.
 10. ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ
  Οι αποσκευές πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του πλοίου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του πληρώματος. Οι αποσκευές δεν πρέπει να περιέχουν αντικείμενα αξίας. Τα αντικείμενα αξίας μπορούν να παραδίδονται στους υπεύθυνους Αξιωματικούς του πλοίου προς φύλαξη. Παρακαλούνται οι κ.κ. επιβάτες να μην τοποθετούν αποσκευές ή αντικείμενα στα καθίσματα ή τις θέσεις επιβατών.
 11. ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
  Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες αλλά και κατάλληλοι χώροι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών με ειδικές ανάγκες. Ο αριθμός των συγκεκριμένων καμπινών είναι περιορισμένος γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσεων.
 12. ΧΩΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ
  Διατίθενται ειδικές καμπίνες αλλά και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι διαμονής κατοικίδιων. Ο αριθμός των καμπινών αυτών είναι περιορισμένος, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης.
  Για λόγους υγιεινής, απαγορεύεται η παραμονή των κατοικίδιων σε άλλες καμπίνες (εκτός των ειδικών), καθώς και σε όλους τους κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Τα σκυλιά εφόσον κυκλοφορούν (πάντα με λουρί και συνοδό) θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά φίμωτρο.
  Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με κατοικίδιο πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του και είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα, την ασφάλεια και την υγιεινή του. Ασυνόδευτα κατοικίδια δεν γίνονται δεκτά.
 13. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΩΝ
  Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια του ταξιδιού οι επιβάτες έχασαν ή βρήκαν κάποιο αντικείμενο, παρακαλούνται να ενημερώσουν άμεσα και πριν την αποβίβασή τους την Ρεσεψιόν του πλοίου.Για οποιαδήποτε πληροφορία μετά την αποβίβαση, μπορείτε να απευθύνεστε στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας.
 14. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
  Για λόγους ασφαλείας, όλοι οι επιβάτες και τα αντικείμενα τα οποία φέρουν επί του πλοίου είναι πιθανό να ελεγχθούν. Θα απαγορεύεται η είσοδος στο πλοίο, στα πρόσωπα τα οποία αρνούνται να συμμορφωθούν και θα αναφέρονται στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.
  Οι επιβάτες οφείλουν να παρουσιάζουν στο εξουσιοδοτημένο προσωπικό του πλοίου, το εισιτήριό τους, το διαβατήριο ή την ταυτότητα ή άλλα έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέπει την επιβίβαση εάν ο επιβάτης δεν διαθέτει τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και δεν δύναται να αποδείξει, πέραν πάσης αμφιβολίας την ταυτότητά του.
  Μετά την επιβίβαση δεν επιτρέπεται η αποβίβαση χωρίς την άδεια των υπεύθυνων Αξιωματικών του πλοίου.
  Σε περίπτωση που ο επιβάτης επιθυμεί να ματαιώσει το ταξίδι του μετά την επιβίβασή του, πρέπει να μεταφέρει εκτός πλοίου τις αποσκευές του και το όχημά του (εφόσον αυτό είναι δυνατόν).
  Εάν έχετε μαζί σας όπλο, παρακαλούμε να το δηλώσετε κατά την επιβίβαση.
 15. ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ
  Για οποιαδήποτε ερώτηση, σχόλιο ή παρατήρηση οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 212-2224000 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση:
  general@goldenstarferries.gr
 16. ΝΟΜΟΣ 3730 – ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
  Με βάση τον υπ’ αριθμ. 3730 νόμο του Υπουργείου Υγείας, από 1η Ιουλίου 2009 απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους και στις καμπίνες των πλοίων μας. Οι επιβάτες μπορούν να καπνίζουν μόνο στους καθορισμένους χώρους των εξωτερικών ανοικτών καταστρωμάτων.

Η Blue Star Ferries είναι μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα. Τα σύγχρονα και μοντέρνα πλοία της εξυπηρετούν δρομολόγια από τον Πειραιά στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Επιπλέον, ένα πλοίο της συνδεει την Ελλάδα και την Ιταλία.

Η Blue Star Ferries ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1992. Ωστόσο, η ιστορία του ομίλου BLUE STAR SHIPPING αρχίζει το 1897 με τη μεταφορά επιβατών και φορτίων ανάμεσα στον Πειραιά, την Πάτρα, τα νησιά του Ιονίου και την Ιταλία. Τις δεκαετίες του 1980 και 1990, η εταιρεία αναπτύχθηκε σημαντικά και άρχισε να δραστηριοποιείται στην μεταφορά επιβατών στα ελληνικά νησιά και το εξωτερικό.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 8 πλοία, ενώ 5 από αυτά κατασκευάστηκαν μετά το 2005. Όλα τα πλοία της είναι σύγχρονα και γρήγορα, ενώ διαθέτουν όλες τις πολυτελείς ανέσεις που θα χρειαστείτε στο ταξίδι σας. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001 για την ποιότητα των υπηρεσιών της. Επιπλέον, τα πλοία της Blue Star Ferries έχουν πιστοποιηθεί και με το ISO 14001 και η Blue Star έγινε η πρώτη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία που ανέπτυξε Περιβαλλοντική Πολιτική.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ

 • Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41 είναι υποχρεωτική, για λόγους ασφαλείας, η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων σε κάθε δρομολόγιο.
 • Για να είναι δυνατή η καταγραφή, τα εισιτήρια εκδίδονται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ και συγκεκριμένα πρέπει να αναγράφονται:
  • ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ
  • ΤΟ ΦΥΛΟ: ΑΝΔΡΑΣ/ΓΥΝΑΙΚΑ
  • Η ΗΛΙΚΙΑ: ΕΝΗΛΙΚΟΣ-ΠΑΙΔΙ-ΒΡΕΦΟΣ
   Εκτός από τα παραπάνω πρέπει να δηλώνονται στο πρακτορείο έκδοσης τα άτομα που χρειάζονται ΕΙΔΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.
 • Η έκδοση εισιτηρίου πάνω στο πλοίο απαγορεύεται και συνεπώς για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας οι επιβάτες πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων.
 • Παιδιά μέχρι 4 ετών: είναι υποχρεωτική η έκδοση εισιτηρίου με μηδενικό ναύλο.

ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Η χρήση τους επιτρέπεται στους κατόχους εισιτηρίων αριθμημένων καθισμάτων.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τα εισιτήρια πρέπει να εκδίδονται μέσα στην προκαθορισμένη από την ημερομηνία κράτησης προθεσμία, για την οποία οι επιβάτες ενημερώνονται από τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα. Σε αντίθετη περίπτωση, η κράτηση ακυρώνεται αυτόματα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

 • Τα εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας δεν γίνονται αποδεκτά για επιβίβαση, εκτός εάν επιβεβαιωθεί η ημερομηνία αναχώρησης και εκδοθεί Κάρτα Επιβίβασης. Τα εισιτήρια ισχύουν επ’ αόριστον.
 • Κατά την επιβίβαση, το αρχικό εισιτήριο και η κάρτα επιβίβασης πρέπει να επιδεικνύονται στους υπεύθυνους Αξιωματικούς του πλοίου που διενεργούν τον έλεγχο.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 • Τα εισιτήρια ακυρώνονται μόνο από τα πρακτορεία έκδοσης.
 • Τα εισιτήρια δεν είναι δυνατόν να ακυρωθούν τηλεφωνικά. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να παραδώσουν τα εισιτήρια στο πρακτορείο έκδοσης.

ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ

 • ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 26/04/13-12/05/13 & 14/06/13-08/09/13(1)
  7 ημέρες πριν την αναχώρηση: Τα εισιτήρια ακυρώνονται χωρίς ακυρωτικά ή μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας ή για άλλη ημερομηνία.
  Από 7 ημέρες πριν την αναχώρηση έως 4 ώρες πριν την αναχώρηση: Παρακρατούνται 50% ακυρωτικά ή εναλλακτικά τα εισιτήρια μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας ή για άλλη ημερομηνία.
  4 ώρες πριν και έως την αναχώρηση: Παρακρατούνται 50% ακυρωτικά.
  Μετά την αναχώρηση: Τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται και δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας, ενώ η αλλαγή της ημερομηνίας δεν είναι δυνατή.
  (1)
  Την περίοδο από 26/04/13-05/05/13 & από 21/06/13-22/06/13 για όλες τις αναχωρήσεις από Πειραιά ή Ραφήνα και την περίοδο από 05/05/13-12/05/13 & 24/06/13-25/06/13 για όλες τις αναχωρήσεις προς Πειραιά ή Ραφήνα, τα εισιτήρια ακυρώνονται χωρίς ακυρωτικά ή μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας ή για άλλη ημερομηνία, 14 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  Από 14 ημέρες έως 7 ημέρες πριν την αναχώρηση, παρακρατούνται 25% ακυρωτικά ή εναλλακτικά τα εισιτήρια μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας ή για άλλη ημερομηνία.
 • ΧΑΜΗΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: όλες οι υπόλοιπες ημερομηνίες
  3 ημέρες πριν την αναχώρηση: Τα εισιτήρια ακυρώνονται χωρίς ακυρωτικά ή μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας.
  Από 3 ημέρες πριν την αναχώρηση έως 1 ώρα πριν την αναχώρηση: Παρακρατούνται 50% ακυρωτικά ή εναλλακτικά τα εισιτήρια μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας ή για άλλη ημερομηνία.
  1 ώρα πριν και έως την αναχώρηση: Παρακρατούνται 50% ακυρωτικά.
  Μετά την αναχώρηση: Τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται και δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας, ενώ η αλλαγή της ημερομηνίας δεν είναι δυνατή.
 • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ: Τα εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας ακυρώνονται χωρίς ακυρωτικά μόνο εφόσον έχουν εκδοθεί σαν ανοικτής ημερομηνίας. Όταν έχουν μετατραπεί σε ανοικτής ημερομηνίας ακυρώνονται με ακυρωτικά 50%.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

 • SUPER ΟΙΚΟΜΙΚΗ: 10€ για Κυκλάδες(α), 20€ για Δωδεκάνησα(β) & 19€ για Κρήτη(γ): Η προσφορά ισχύει για όλους τους προορισμούς από και προς Πειραιά & Ραφήνα, για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων στην Οικονομική Θέση. Δεν ισχύουν Εμπορικές Εκπτώσεις. Η έκδοση γίνεται ταυτόχρονα με την κράτηση των εισιτηρίων. Τα εισιτήρια αυτά δεν ακυρώνονται και δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας. Επίσης, δεν είναι δυνατή η αλλαγή της ημερομηνίας ταξιδίου. Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και δεν μεταβιβάζονται.
  (α) Ισχύει για τα πλοία Blue Star Paros, Blue Star Naxos, Blue Star Ithaki & Superferry II.
  (β) Ισχύει για τα πλοία Blue Star 1, Blue Star 2 & Διαγόρας.
  (γ) Ισχύει για τα πλοία Blue Horizon & Superfast XII.
 • SPECIAL ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ: 25€ για Χανιά(α) & 29€ για Ηράκλειο(β): Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων, στην Οικονομική Θέση. Δεν ισχύουν Εμπορικές Εκπτώσεις. Η έκδοση γίνεται ταυτόχρονα με την κράτηση των εισιτηρίων. Τα εισιτήρια αυτά μπορούν να ακυρωθούν ή να μετατραπούν σε ανοικτής ημερομηνίας (ισχύει η πολιτική ακυρώσεων της Εταιρείας). Επίσης, είναι δυνατή η αλλαγή της ημερομηνίας ταξιδίου. Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και δεν μεταβιβάζονται.
  (α) Ισχύει για το πλοίο Blue Horizon.
  (β) Ισχύει για το πλοίο Superfast XII.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ Ή ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ (π.χ. ΚΑΚΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ)

 • ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΠΛΟΥ:
  Οι επιβάτες και τα οχήματα μπορούν να επιβιβασθούν χωρίς να αλλάξουν τα εισιτήριά τους.
 • ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ:
  Τα εισιτήρια της αναχώρησης που ματαιώθηκε δεν ισχύουν για επιβίβαση και πρέπει να αλλαχθούν για την επόμενη προγραμματισμένη αναχώρηση, στην οποία υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων, με έκδοση Κάρτας Επιβίβασης.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ:
  Στις περιπτώσεις που καθυστερεί ή ματαιώνεται το δρομολόγιο για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. κακές καιρικές συνθήκες), οι επιβάτες παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα λιμενικά γραφεία της εταιρείας για να ενημερώνονται σχετικά με τη νέα ώρα αναχώρησης του πλοίου.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Σε περίπτωση απώλειας του εισιτηρίου, για να μπορέσει να ταξιδέψει ο επιβάτης θα πρέπει να αγοράσει νέο εισιτήριο. Στη συνέχεια πρέπει να δηλώσει εγγράφως την απώλεια αναφέροντας την ημερομηνία του ταξιδίου, τη διαδρομή, τον αριθμό του απολεσθέντος εισιτηρίου, τον αριθμό του νέου εισιτηρίου που αγοράστηκε και φωτοτυπία αυτού. Εφόσον το απολεσθέν εισιτήριο δεν βρεθεί στα αρχεία της εταιρείας να έχει ταξιδέψει σε διάστημα 1 μήνα από την ημερομηνία ταξιδίου, η εταιρεία θα χορηγήσει εισιτήριο για την ίδια διαδρομή χωρίς την καταβολή επιπλέον ναύλου. Όλα τα στοιχεία του απολεσθέντος εισιτηρίου θα τα αναζητήσετε σε κάποιο από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Η δήλωση απώλειας θα κατατίθεται στα γραφεία της εταιρείας, Λεωφ. Αμαλίας 30, Αθήνα – Κουντουριώτου 11, Θεσσαλονίκη – 25ης Αυγούστου 4, Ηράκλειο Κρήτης  ή θα αποστέλλεται με fax στο 210-8919019, Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών & Πιστότητας.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΒΑΤΗ

Συνιστούμε στους επιβάτες κατά την έκδοση των εισιτηρίων να ενημερώνουν το πρακτορείο έκδοσης για τον αριθμό του τηλεφώνου τους (κατά προτίμηση κινητού) ούτως ώστε να ειδοποιούνται σε περίπτωση ανάγκης, π.χ. απαγόρευσης απόπλου λόγω καιρού κ.λ.π.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

 • Η εταιρεία θα κάνει κάθε προσπάθεια για να τηρήσει τα δρομολόγια που αναφέρονται στο φυλλάδιο. Διατηρεί όμως το δικαίωμα για την τροποποίησή τους εφόσον παραστεί ανάγκη.
 • Η διάρκεια του ταξιδίου αναφέρεται στο χρόνο που μεσολαβεί από την έξοδο από τον λιμένα αναχώρησης έως την είσοδο στο λιμένα άφιξης.
 • Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αλλάζει τα πλοία της εφόσον κριθεί απαραίτητο.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

Οι Οικονομικοί Αξιωματικοί διενεργούν ελέγχους εισιτηρίων κατά την επιβίβαση και κατά τη διάρκεια του ταξιδίου. Κατά τον έλεγχο οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν τα εισιτήριά τους και τα δικαιολογητικά εμπορικών εκπτώσεων εφόσον έχει εκδοθεί εκπτωτικό εισιτήριο.

ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

Οι αποσκευές πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του πλοίου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του πληρώματος. Οι αποσκευές δεν πρέπει να περιέχουν αντικείμενα αξίας. Τα αντικείμενα αξίας μπορούν να παραδίδονται στους υπεύθυνους Αξιωματικούς του πλοίου προς φύλαξη.

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Τα πλοία μας διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών με ειδικές ανάγκες. Ο αριθμός αυτών των καμπινών είναι περιορισμένος, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσεων (τηλ. κρατήσεων: 18130). Για περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών & Πιστότητας, τηλ.: 210-8919010, e-mail: cs.domestic@attica-group.com

ΧΩΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Τα πλοία διαθέτουν ειδικές καμπίνες* αλλά και ειδικούς χώρους διαμονής κατοικίδιων. Ο αριθμός των καμπινών αυτών είναι περιορισμένος, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης. Για λόγους υγιεινής, απαγορεύεται η παραμονή των κατοικίδιων σε άλλες καμπίνες (εκτός των ειδικών), στα μπαρ, τα εστιατόρια και τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Εφόσον κυκλοφορούν (πάντα με λουρί και συνοδό) θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά φίμωτρο. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με κατοικίδιο πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του και είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα, την ασφάλεια και την υγιεινή του. Τα πλοία παρέχουν ειδικό χώρο για την καθημερινή υγιεινή των κατοικίδιων. Ασυνόδευτα κατοικίδια δεν γίνονται δεκτά.
* Εκτός του F/B Blue Star Ithaki.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΩΝ

Οι επιβάτες που έχασαν ή βρήκαν κάποιο αντικείμενο, παρακαλούνται να ενημερώσουν άμεσα τη Ρεσεψιόν του πλοίου κατά τη διάρκεια του ταξιδίου και απαραίτητα πριν την αποβίβαση από το πλοίο. Για οποιαδήποτε πληροφορία μετά την αποβίβαση, μπορείτε να απευθύνεστε στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας, Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών & Πιστότητας, τηλ.: 210-8919010, e-mail:cs.domestic@attica-group.com

ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Για οποιαδήποτε ερώτηση, σχόλιο ή παρατήρηση, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 210-8919010 ή μέσω
e-mail στη διεύθυνση: cs.domestic@attica-group.com

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Για λόγους ασφαλείας, όλοι οι επιβάτες και τα αντικείμενα τα οποία φέρουν επί του πλοίου είναι πιθανό να ελεγχθούν. Θα απαγορεύεται η είσοδος στο πλοίο στα πρόσωπα τα οποία αρνούνται να συμμορφωθούν και θα αναφέρονται στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές. Οι επιβάτες οφείλουν να παρουσιάζουν στο εξουσιοδοτημένο προσωπικό του πλοίου, το εισιτήριό τους, το διαβατήριο ή την ταυτότητα ή άλλα έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέπει την επιβίβαση εάν ο επιβάτης δεν διαθέτει τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και δεν δύναται να αποδείξει, πέραν πάσης αμφιβολίας την ταυτότητά του. Μετά την επιβίβαση δεν επιτρέπεται η αποβίβαση χωρίς την άδεια των υπεύθυνων Αξιωματικών του πλοίου. Σε περίπτωση που ο επιβάτης επιθυμεί να ματαιώσει το ταξίδι του μετά την επιβίβασή του, πρέπει να μεταφέρει εκτός του πλοίου τις αποσκευές του και το όχημά του (εφόσον αυτό είναι δυνατόν). Εάν έχετε μαζί σας όπλο, παρακαλούμε να το δηλώσετε κατά την επιβίβαση.

ΝΟΜΟΣ 3730 – ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Με βάση τον υπ’ αριθμόν 3730 νόμο του Υπουργείου Υγείας, από 1η Ιουλίου απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους και στις καμπίνες των πλοίων μας. Οι επιβάτες μπορούν να καπνίζουν μόνο στους καθορισμένους χώρους των εξωτερικών ανοικτών καταστρωμάτων.

H Fast Ferries από το 1989 παρέχει ακτοπλοϊκές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σύμφωνα με την φιλοσοφία της, η οποία μεταφράζεται στην προσφορά ασφαλούς, γρήγορου, άνετου και αξιόπιστου ταξιδιού.

Τα τελευταία χρόνια η Fast Ferries αναπτύσεται δυναμικά. Το 2007 δρομολόγησε στην γραμμή Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος το μόλις 7 ετών σύγχρονο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το οποίο αναβάθμισε σε σημαντικό βαθμό την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στα νησιά της Ανδρου, της Τήνου και της Μυκόνου, παρέχοντας υπηρεσίες πρωτόγνωρες όχι μόνο στην γραμμή, αλλά στην ακτοπλοία μας γενικότερα.

Το 2012 προσθέτει στην γραμμή Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος ένα ακόμη ανάλογου επιπέδου πλοίο, το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π., με στόχο να παρέχει τουλάχιστον δύο καθημερινές αναχωρήσεις τόσο από την Ραφήνα, όσο και από τα νησιά, με συνεχή εκτέλεση δρομολογίων και τους 12 μήνες του έτους.

Η Fast Ferries φιλοδοξεί να συνεχίζει να προσφέρει στην γραμμή όλα εκείνα που την καταξίωσαν από το 2007. Την συνέπεια, την αξιοπιστία, την ασφάλεια, την ποιότητα ταξιδιού και την εξυπηρέτηση. Επίσης φιλοδοξεί να αποτελεί αφενός την βέλτιστη επιλογή για τον ταξιδώτη στην Άνδρο, την Τήνο και τη Μύκονο και αφετέρου, μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας των νησιών, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει στους νησιώτες καθόλο το έτος την απαραίτητη και ζωογόνο σύνδεση με την Αττική.

Η Fast Ferries επενδύει όχι μόνο στην απαράμιλλη ποιότητα των πλοίων της, αλλά και στον τομέα της ασφάλειας πληρώντας τις πλέον σύγχρονες και αυστηρές προδιαγραφές. Ταυτόχρονα, επενδύει σε στελέχη υψηλού επιπέδου και φροντίζει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του επιβατηγού κοινού και των χρηστών, ώστε να βελτιώνεται αδιάκοπα σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε, η συνεχής βελτίωση της τεχνογνωσίας στη δια θαλάσσης μεταφορά ανθρώπων, οχημάτων και φορτίων είναι μια διαδικασία που ακολουθείται πιστά στη Fast Ferries.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ

Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41 είναι υποχρεωτική, για λόγους ασφαλείας, η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων σε κάθε δρομολόγιο. Για να είναι δυνατή η καταγραφή τα εισιτήρια εκδίδονται ονομαστικά. Συγκεκριμένα πρέπει να αναγράφονται: Το Ονοματεπώνυμο του επιβάτη, το φύλο: άνδρας/γυναίκα, η ηλικία: ενήλικος/παιδί/βρέφος, και ο αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση του σε περίπτωση καθυστέρησης, ακύρωσης η ματαίωσης του δρομολογίου του πλοίου. Εκτός από τα παραπάνω πρέπει να δηλώνονται στο πρακτορείο έκδοσης τα  άτομα που χρειάζονται Ειδική Φροντίδα. Η έκδοση εισιτηρίου πάνω στο πλοίο απαγορεύεται και συνεπώς για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας οι επιβάτες πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε κρατήσεις θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων. Παιδιά μέχρι 4 ετών: είναι υποχρεωτική η έκδοση εισιτηρίου με μηδενικό ναύλο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ

Οι επιβάτες βάση του νόμου υπ΄ αριθ. 3709/2008 υποχρεούνται να προσέρχονται στο πλοίο μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου και να φέρουν τα οχήματα τους στον χώρο αναμονής φόρτωσης 1 ώρα πριν τον απόπλου.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τα εισιτήρια πρέπει να εκδίδονται μέσα στην προκαθορισμένη από την ημερομηνία κράτησης προθεσμία για την οποία οι επιβάτες ενημερώνονται από τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα. Σε αντίθετη περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται αυτόματα .

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Τα εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας ισχύουν για 1 χρόνο και δεν γίνονται αποδεκτά για επιβίβαση. Είναι απαραίτητο πριν την επιβίβαση το αρχικό εισιτήριο να αντικατασταθεί με νέο εισιτήριο. Εάν μέχρι την ημερομηνία ταξιδιού έχουν αυξηθεί οι ναύλοι, οι κάτοχοι εισιτηρίων ανοιχτής ημερομηνίας πρέπει να καταβάλλουν τη διαφορά.

ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ (Prepaid Ticket)

Σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας υποστηρίζει την λειτουργία του προπληρωμένου εισιτηρίου (ΡΤΑ).

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΝΑΥΛΟΥ

Από την ημερομηνία έκδοσης του εισιτηρίου έως και 8 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου : Τα εισιτήρια ακυρώνονται χωρίς ακυρωτικά εφόσον επιστραφεί αυτούσιο το σώμα του εισιτηρίου ή μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας. Από 7 ημέρες έως και την προγραμματισμένη ώρα απόπλου : Τα εισιτήρια ακυρώνονται με 50% ακυρωτικά εφόσον επιστραφεί αυτούσιο το σώμα του εισιτηρίου ή εναλλακτικά μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας έως και 2 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου.  Μετά την αναχώρηση: Τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας, ενώ η αλλαγή της ημερομηνίας δεν είναι δυνατή. Τα εισιτήρια ακυρώνονται μόνο από τα πρακτορεία έκδοσης και δεν είναι δυνατόν να ακυρωθούν τηλεφωνικά. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να παραδώσουν τα εισιτήρια στο πρακτορείο έκδοσης.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

 • ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΠΛΟΥ:
  Οι επιβάτες και τα οχήματα μπορούν να επιβιβασθούν χωρίς να αλλάξουν τα εισιτήρια τους.
 • ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ:
  Τα εισιτήρια της αναχώρησης που ματαιώθηκε δεν ισχύουν για επιβίβαση και πρέπει να αλλαχθούν για την επόμενη προγραμματισμένη αναχώρηση, στην οποία υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων, κάνοντας αντικατάσταση εισιτηρίου. Στις περιπτώσεις που καθυστερεί ή ματαιώνεται το δρομολόγιο , οι επιβάτες παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα λιμενικά γραφεία της εταιρίας για να ενημερώνονται σχετικά με τη νέα ώρα αναχώρησης του πλοίου.
  Μετά την αναχώρηση: Τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας, ενώ η αλλαγή της ημερομηνίας δεν είναι δυνατή.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Σε περίπτωση απώλειας του εισιτηρίου, για να μπορέσει να ταξιδέψει ο επιβάτης θα πρέπει να αγοράσει νέο εισιτήριο. Στη συνέχεια πρέπει να δηλώσει εγγράφως την απώλεια αναφέροντας την ημερομηνία του ταξιδιού, τη διαδρομή, τον αριθμό του απολεσθέντος εισιτηρίου, τον αριθμό του νέου εισιτηρίου που αγοράστηκε και φωτοτυπία αυτού. Εφόσον το απολεσθέν εισιτήριο δεν βρεθεί στα αρχεία της εταιρίας να έχει ταξιδέψει σε διάστημα ενός έτους από την ημερομηνία ταξιδιού, η εταιρία θα χορηγήσει εισιτήριο για τη διαδρομή χωρίς την καταβολή επιπλέον ναύλου. Όλα τα στοιχεία του απολεσθέντος εισιτηρίου θα τα αναζητήσετε σε κάποιο από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας. Η δήλωση απώλειας θα κατατίθεται στα γραφεία της εταιρίας, Σκουζέ 10 , Πειραιάς ή θα αποστέλλεται με fax στο 210-4281064 η μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@fastferries.com.gr.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Η εταιρία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τηρήσει όλα τα προγραμματισμένα της δρομολόγια. Διατηρεί όμως το δικαίωμα για την τροποποίηση τους εφόσον παραστεί ανάγκη.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

Παρακαλούμε πολύ για την ορθή έκδοση των εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων καθώς και των εκπτωτικών εισιτηρίων προς αποφυγή ταλαιπωρίας των επιβατών. Οι Οικονομικοί Αξιωματικοί διενεργούν ελέγχους εισιτηρίων κατά την επιβίβαση και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κατά τον έλεγχο οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν τα εισιτήρια τους και τα δικαιολογητικά εμπορικών εκπτώσεων.

ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

Ο κομιστής ολόκληρου εισιτηρίου δικαιούται να μεταφέρει δωρεάν αποσκευές έως 50 κιλά η έως 1 κυβικό μέτρο. Οι αποσκευές πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του πλοίου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του πληρώματος. Οι αποσκευές δεν πρέπει να περιέχουν αντικείμενα αξίας. Τα αντικείμενα αξίας μπορούν να παραδίδονται στους υπεύθυνους Αξιωματικούς του πλοίου προς φύλαξη.

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Το πλοίο μας διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών με ειδικές ανάγκες. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσεων.

ΧΩΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Το πλοίο διαθέτει ειδικούς χώρους διαμονής κατοικίδιων. Για λόγους υγιεινής, απαγορεύεται η παραμονή των κατοικίδιων στα μπαρ, τα εστιατόρια και στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Εφόσον κυκλοφορούν (πάντα με λουρί και συνοδό) θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά φίμωτρο. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με κατοικίδιο πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους το πρόσφατο ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του και να είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα, την ασφάλεια και την υγιεινή του. Το πλοίο παρέχει ειδικό χώρο για την καθημερινή υγιεινή των κατοικίδιών. Ασυνόδευτα κατοικίδια δεν γίνονται δεκτά.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΩΝ

Οι επιβάτες που έχασαν ή βρήκαν κάποιο αντικείμενο, παρακαλούνται να ενημερώσουν τη Ρεσεψιόν του πλοίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή μετά την αποβίβαση, στα Κεντρικά Γραφεία της Cyclades Fast Ferries, Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, τήλ.: 210-4182163, e-mail: info@fastferries.com.gr.

ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Για οποιαδήποτε ερώτηση, σχόλιο ή παρατήρηση οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 210-4182163 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση:info@fastferries.com.gr .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Για λόγους ασφαλείας, όλοι οι επιβάτες και τα αντικείμενα τα οποία φέρουν επί του πλοίου είναι πιθανό να ελεγχθούν. Θα απαγορεύεται η είσοδος στο πλοίο στα πρόσωπα τα οποία αρνούνται να συμμορφωθούν και θα αναφέρονται στις κατά τόπους λιμενικές αρχές. Οι επιβάτες οφείλουν να παρουσιάζουν στο εξουσιοδοτημένο προσωπικό του πλοίου, το εισιτήριο τους, το διαβατήριο ή την ταυτότητα ή άλλα έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει την επιβίβαση, ένα ο επιβάτης δεν διαθέτει τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και δεν δύναται να αποδείξει, πέραν πάσης αμφιβολίας, την ταυτότητα του. Μετά την επιβίβαση, δεν επιτρέπεται η αποβίβαση χωρίς την άδεια των υπευθύνων αξιωματικών του πλοίου. Σε περίπτωση που ο επιβάτης επιθυμεί να ματαιώσει το ταξίδι του μετά την επιβίβαση του, πρέπει να μεταφέρει εκτός του πλοίου τις αποσκευές του και το όχημα του (εφόσον αυτό είναι δυνατόν). Ένα έχετε μαζί σας όπλο, παρακαλούμε να το δηλώσετε κατά την επιβίβαση.

Η εταιρεία Sea Jet Ferries προέκυψε από την κοινοπραξία ταχύπλοων πλοίων που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των νησιών του Αιγαίου με την Αθήνα. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια της Sea Jet Ferries ενώνουν την Κρήτη με την Αθήνα μέσω των Κυκλάδων. Η εταιρεία διαθέτει τέσσερα μοντέρνα και πλήρως εξοπλισμένα πλοία.

Γενικοί Όροι Ταξιδίου

 1. Οι επιβάτες οφείλουν να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την αναχώρηση του πλοίου.
 2. Για κάθε ακύρωση πριν την αναχώρηση του πλοίου επιστρέφεται το 50% της αξίας του εισιτηρίου. Δεν γίνονται δεκτές τηλεφωνικές ακυρώσεις. Ο επιβάτης μπορεί να μετατρέψει το εισιτήριο του σε open, αλλά όχι την ημέρα ταξιδιού. Την ημέρα του ταξιδιού δεν επιστρέφεται κανένα ποσό.
 3. Σε περίπτωση απώλειας εισιτηρίου ο επιβάτης πρέπει να αγοράσει καινούριο, να δηλώσει εγγράφως την απώλεια στην εταιρεία με όλα τα στοιχεία του απολεσθέντος εισιτηρίου ( ημέρα και ώρα ταξιδιού, διαδρομή, αριθμό εισιτηρίου και τον αριθμό του νέου εισιτηρίου μαζί με φωτοτυπία του). Μετά από έλεγχο της εταιρείας και εντός 12 μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης , εφόσον προκύψει ότι το απωλεσθέν εισιτήριο δεν ταξίδεψε, ο επιβάτης μπορεί να λάβει δωρεάν εισιτήριο ισόποσης αξίας με το απωλεσθέν.
 4. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις δρομολογίου , παρέκκλιση και μη τήρηση κανονικής πορείας που οφείλονται σε κακές καιρικές συνθήκες ή σε εντολές ΥΕΝ και Λιμενικών Αρχών ή σε λόγους ανωτέρας βίας και γίνονται με κύριο μέλημα την ασφάλεια των επιβατών.
 5. Σε περίπτωση ανεκτέλεστου δρομολογίου με υπαιτιότητα της εταιρείας ή για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. απαγόρευση απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών) η εταιρεία επιστρέφει ολόκληρη την αξία του εισιτηρίου και μόνο αυτή.
 6. Τα δρομολόγια μπορούν να τροποποιηθούν, και οι αλλαγές αυτές ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.seajets.gr) στο σύστημα κρατήσεων.
 7. Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41/ΕΚ είναι υποχρεωτική για λόγους ασφαλείας, η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων σε κάθε δρομολόγιο. Για τους σκοπούς της καταγραφής, τα εισιτήρια εκδίδονται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ και αναγράφουν οπωσδήποτε:
  • Το ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας του επιβάτη
  • Το φύλο: άνδρας / γυναίκα
  • Την ηλικία: ενήλικος/παιδί/βρέφος

Η Hellenic Seaways ιδρύθηκε το 1999 και θεωρείται σήμερα από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας. Η Hellenic Seaways διαθέτει 34 πλοια που εξυπηρετούν δρομολόγια σε πολλά νησιά του Αιγαίου, δίνοντας ώθηση στον ελληνικό τουρισμό και μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους μόνιμους κατοίκους.

Η Hellenic Seaways φροντίζει να προσφέρει πολυτέλεια, άνεση, ταχύτητα και τακτικά δρομολόγια στους επιβάτες της. Η εταιρεία διαθέτει συμβατικά πλοία, ταχύπλοα και ιπτάμενα δελφίνια. Δύο από τα πλοία της Hellenic Seaways, το Νήσος Χίος και το Νήσος Μύκονος, έχουν βραβευθεί ως τα Καλύτερα Πλοία της Χρονιάς 2006 και 2007. Επιπλέον, η εταιρεία δίνει μεγάλη προσοχή στην προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που χάρισε στο Νήσος Μύκονος το Πράσινο Αστέρι.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Διαδικασία Επιβίβασης

Οι επιβάτες και τα οχήματα οφείλουν να βρίσκονται στο σημείο αναχώρησης τουλάχιστον μια ώρα προ του απόπλου του πλοίου.

Αγορά εισιτηρίων επιβατών και αποδείξεων μεταφοράς οχημάτων

Η αγορά εισιτηρίων επιβατών και αποδείξεων μεταφοράς οχημάτων μπορεί να διενεργηθεί με τους εξής τρόπους:

 • μέσω της φωνητικής πύλης ή του τηλεφωνικού κέντρου της Εταιρείας,
 • μέσω της παρούσας ιστοσελίδας www.hellenicseaways.gr,
 • από τα Κεντρικά Εκδοτήρια Εισιτηρίων της Εταιρείας στον Πειραιά (Άστιγγος αρ.6, Πλατεία Καραϊσκάκη)
 • από όλα τα συνεργαζόμενα με την Εταιρεία τουριστικά γραφεία και πρακτορεία ταξιδιών ή ναυτικά πρακτορεία.

Κάθε εισιτήριο επιβάτη είναι ατομικό, δεν μεταβιβάζεται και ισχύει μόνο για την θέση και την διαδρομή που εκδόθηκε. Αλλαγές γίνονται μόνο από το πρακτορείο/τουριστικό γραφείο που έχει εκδώσει το εισιτήριο, τα Κεντρικά Εκδοτήρια Εισιτηρίων της Εταιρείας στον Πειραιά (Αστιγγος αρ.6, Πλατεία Καραϊσκάκη) και από τα εκδοτήρια της Εταιρείας στους προβλήτες των λιμένων.
Εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας επιστροφής διατίθενται μόνον για τα Πλοία της Εταιρίας που εκτελούν δρομολόγια στις γραμμές στου Σαρωνικού. Οι επιβάτες κάτοχοι τέτοιων εισιτηρίων πρέπει να εξασφαλίζουν την θέση τους εγκαίρως, ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής της επιβατικής κίνησης.
Εισιτήρια που έχουν αγορασθεί τηλεφωνικώς ή μέσω της Ιστοσελίδας της Εταιρείας στο Διαδίκτυο παραλαμβάνονται από:

 • Τα εκδοτήρια της Εταιρείας στους προβλήτες των λιμένων
 • Τα ναυτικά πρακτορεία ή τα Κεντρικά Εκδοτήρια Εισιτηρίων της Εταιρείας στον Πειραιά (Άστιγγος αρ.6, Πλατεία Καραϊσκάκη).
 • Τα εισιτήρια μπορούν επίσης να αποσταλούν δωρεάν, με χρέωση της Εταιρείας, μέσω Courier στην διεύθυνση που δηλώσει ο επιβάτης (εντός περιοχής Αθηνών και Πειραιώς) εφόσον από της ημερομηνίας αγοράς μέχρι της ημερομηνίας ταξιδίου μεσολαβούν 4 εργάσιμες ημέρες και η συνολική τους αξία ανά παραγγελία ανέρχεται σε ποσό άνω των 300 ευρώ.

Ακυρώσεις εισιτηρίων επιβατών

 • Έως 14 ημέρες προ του απόπλου: 100% επιστροφή του ναύλου
 • Έως 7 ημέρες προ του απόπλου: 75% επιστροφή του ναύλου
 • Έως 12 ώρες προ του απόπλου: 50% επιστροφή του ναύλου
 • Για ακυρώσεις που γίνονται σε χρόνο λιγότερο των 12 ωρών προ του απόπλου ΔΕΝ επιστρέφεται ο ναύλος.

Τα εισιτήρια ακυρώνονται μόνο από το πρακτορείο έκδοσης.
ΔΕΝ γίνονται τηλεφωνικές ακυρώσεις εισιτηρίων.
Οι επιβάτες που επιθυμούν την ακύρωση των εισιτηρίων τους πρέπει να τα προσκομίσουν στο πρακτορείο έκδοσης.
Εναλλακτικά:
Παρέχεται η δυνατότητα μετατροπής των εισιτηρίων σε εισιτήρια Ανοιχτής Ημερομηνίας (Open-Date) ώστε να χρησιμοποιηθούν σε επόμενο ταξίδι, εφόσον το ζητήσει ο επιβάτης ως ακολούθως:

 • Υψηλή Περίοδος:
  Από 21/05/2010 έως 24/05/2010 και από 18/06/2010 έως 06/09/2010
  Έως 6 ώρες προ του απόπλου, στα Ταχύπλοα HS1-HS4-HS5-FC3-FC4
  Έως 4 ώρες προ του απόπλου, στα ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ
  Έως 2 ώρες προ του απόπλου, στις γραμμές Σαρωνικού, Σποράδων (εξαιρούνται τα ταχύπλοα στη γραμμή Πειραιά – Αίγινα – Αγκίστρι – Πειραιά και στα συμβατικά πλοία Σαρωνικού όπου η μετατροπή μπορεί να γίνει έως τον απόπλου).
 • Χαμηλή Περίοδος: οι υπόλοιπες ημερομηνίες
  Έως 2 ώρες προ του απόπλου, στα Ταχύπλοα HS1-HS4-HS5-FC3-FC4
  (κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή)
  Έως τον απόπλου, στα ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ
  Έως τον απόπλου, στις γραμμές Σαρωνικού, Σποράδων.
  Τα ανοικτής ημερομηνίας εισιτήριας (Open-Date) αντικαθίστανται με νέο εισιτήριο, ίσης ή μεγαλύτερης αξίας, καταβάλλοντας τη διαφορά του ναύλου, εφόσον διατίθενται θέσεις για το ίδιο ή άλλο ταξίδι. Για το νέο αυτό εισιτήριο δεν ισχύουν οι παραπάνω όροι ακύρωσης ενώ δεν επιστρέφεται τυχόν διαφορά ναύλου από το αρχικό. Εννοείται βέβαια ότι το νέο εισιτήριο δεν μπορεί να είναι εκπτωτικό εάν το παλαιό δεν ήταν εκπτωτικό και επίσης ότι δεν αντικαθίσταται εισιτήριο οχήματος με επιβάτη και το αντίστροφο. Τα Open εισιτήρια ισχύουν (μπορούν να αντικατασταθούν με νέο εισιτήριο) έως το τέλος του έτους έκδοσης του αρχικού εισιτηρίου.
 • Απώλεια Εισιτηρίων
  Σε περίπτωση απώλειας του εισιτηρίου, θα πρέπει να αγοραστεί νέο. Στην συνέχεια θα πρέπει να δηλωθεί εγγράφως η απώλεια, αναφέροντας την ημερομηνία του ταξιδίου, τη διαδρομή και τον αριθμό του απολεσθέντος εισιτηρίου, καθώς επίσης τον αριθμό του νέου εισιτηρίου και φωτοτυπία αυτού. Εφόσον, κατόπιν ελέγχου στα αρχεία της εταιρείας, προκύψει ότι το απολεσθέν εισιτήριο δεν ταξίδεψε ή δεν αντικαταστάθηκε, εντός ενός (1) μηνός από το ταξίδι, ο επιβάτης δικαιούται δωρεάν εισιτηρίου ισόποσης αξίας με το απολεσθέν.

Καθυστέρηση Δρομολογίου

Η  εταιρία δεν ευθύνεται για τυχόν καθυστέρηση δρομολογίου, παρέκκλιση και μη τήρηση κανονικής πορείας που οφείλονται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή εντολές του ΥΕΝ και των Λιμενικών Αρχών ή σε λόγους ανωτέρας βίας και γίνονται με κύριο μέλημα την ασφάλεια των επιβατών. Σε περιπτώσεις που το προγραμματισμένο δρομολόγιο δεν πραγματοποιηθεί από υπαιτιότητα της Εταιρίας ή για λόγους ανωτέρας βίας ( π.χ. απαγορευτικό απόπλου λόγω καιρικών συνθηκών), επιστρέφεται στον επιβάτη ολόκληρη η αξία του εισιτηρίου. Τα δρομολόγια υπόκεινται σε αλλαγές που γνωστοποιούνται μέσω της παρούσας ιστοσελίδας www.hsw.gr

Ονομαστική κατάσταση επιβαινόντων

Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41/ΕΚ είναι υποχρεωτική για λόγους ασφαλείας, η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων σε κάθε δρομολόγιο. Για τους σκοπούς της καταγραφής, τα εισιτήρια εκδίδονται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ και αναγράφουν οπωσδήποτε:

 • Το ονοματεπώνυμο του επιβάτη
 • Το φύλο: άνδρας / γυναίκα
 • Την ηλικία: ενήλικος/παιδί/βρέφος

Κατά την ηλεκτρονική κράτηση ή την έκδοση του εισιτηρίου, ο επιβάτης οφείλει να δίνει ακριβή στοιχεία ταυτότητάς του, αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωσή του από το μεταφορέα σε περίπτωση καθυστέρησης, ακύρωσης ή ματαίωσης του δρομολογίου του πλοίου. Σε περίπτωση μη επιθυμίας του επιβάτη να γνωστοποιήσει στοιχεία επικοινωνίας αυτή καταχωρείται εγγράφως επί του εισιτηρίου. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής κράτησης, ο επιβάτης συμπληρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του στη σχετική ηλεκτρονική φόρμα ή συμπληρώνει την επιλογή «Δεν επιθυμώ να ενημερωθώ σε περίπτωση καθυστέρησης, ακύρωσης ή ματαίωσης του δρομολογίου».
Ο επιβάτης οφείλει επίσης να ελέγχει κατά την έκδοση του εισιτηρίου την ορθότητα των αναγραφόμενων στο εισιτήριο στοιχείων (ημερομηνία, ώρα, δρομολόγιο, πλοίο, στοιχεία ταυτότητας κ.λπ.) και να μην το παραλαμβάνει σε περίπτωση λανθασμένης αναγραφής
Κατά την έκδοση εισιτηρίων θα πρέπει να δηλώνονται στο πρακτορείο ή τα εκδοτήρια της εταιρείας τα άτομα που χρήζουν ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Ναύλοι / Εκπτώσεις

Η τιμή του εισιτηρίου (ναύλος) περιλαμβάνει τη μεταφορά του επιβάτη στο λιμένα προορισμού, στον τύπο θέσης που έχει επιλέξει ο επιβάτης και αναγράφεται στο εισιτήριο, καθώς επίσης και τις εκάστοτε νόμιμες επιβαρύνσεις επ’ αυτού (Φ.Π.Α., λιμενικά τέλη κ.λπ.). Γεύματα και snacks δεν περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου.
Η τιμή της απόδειξης μεταφοράς οχήματος (ναύλος) περιλαμβάνει τη μεταφορά του οχήματος στο λιμένα προορισμού και τις εκάστοτε νόμιμες επιβαρύνσεις επ’ αυτού (Φ.Π.Α., λιμενικά τέλη κ.λπ.).
Οι εκπτώσεις δεν είναι αθροιστικές. Εφόσον συντρέχουν περισσότερες της μίας περιπτώσεις εκπτώσεων, εφαρμόζεται μόνον η μεγαλύτερη έκπτωση.
Οι επιβάτες που δικαιούνται εκπτώσεως πρέπει να το δηλώσουν κατά την κράτηση των θέσεων και να επιδεικνύουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα τόσο κατά την έκδοση των αντιστοίχων εκπτωτικών εισιτηρίων όσο και κατά την επιβίβασή τους στο Πλοίο. Μετά την έκδοση του εισιτηρίου, ουδεμία διαφορά ναύλου επιστρέφεται.
Η Εταιρεία χορηγεί εκπτώσεις στους επιβάτες σύμφωνα με την εμπορική της πολιτική. Ενδεικτικά, διευκρινίζουμε τα εξής:

 • Βρέφη και νήπια έως πέντε (5) ετών ταξιδεύουν δωρεάν στις θέσεις Γ’ κατηγορίας (deck) των συμβατικών πλοίων της Εταιρείας και σε όλες τις θέσεις, ανεξαρτήτως κατηγορίας, των ταχυπλόων πλοίων της Εταιρείας. Σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία θέσεως (π.χ. καμπίνες) στα συμβατικά πλοία δικαιούνται έκπτωσης 50% επί του ναύλου.
 • Παιδιά από πέντε (5) έως δέκα (10) ετών δικαιούνται εκπτώσεως 50% επί του ναύλου σε όλα τα πλοία της Εταιρείας, συμβατικά και ταχύπλοα, ανεξαρτήτως κατηγορίας θέσης.
 •  Φοιτητικής εκπτώσεως επί του ναύλου δικαιούνται μόνον φοιτητές και σπουδαστές ημεδαπών Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. (εξαιρουμένων φοιτητών του Ανοικτού Πανεπιστημίου).
 • Για τη μεταφορά ομάδων επιβατών (groups), τουριστικών λεωφορείων, ρυμουλκών αποσκευών και ρυμουλκών βαρών θα ισχύουν κατά περίπτωση οι ειδικότερες συμφωνίες με την Εταιρεία.Κανονισμοί Ασφάλειας στο Πλοίο
  Απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά όπλων, εκρηκτικών υλών και άλλων επικίνδυνων ουσιών ή υλικών εν πλω.
  Απαγορεύεται η παραμονή των επιβατών κατά τη διάρκεια του ταξιδίου σε οποιαδήποτε ανοικτή περιοχή των ταχυπλόων Πλοίων της Εταιρείας, σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας.
  Το κάπνισμα επί του Πλοίου επιτρέπεται μόνον στα σημεία με την ειδική σήμανση. Για λόγους ασφαλείας του πλου και προστασίας του περιβάλλοντος, παρακαλείσθε να μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο του Πλοίου ή στη θάλασσα.Αποσκευές – Τιμαλφή Χρήματα
  Κατά τη διάρκεια του ταξιδίου, οι αποσκευές μπορούν να παραμένουν μέσα στα οχήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, και επειδή απαγορεύεται η πρόσβαση στο garage του Πλοίου κατά τη διάρκεια του πλου, οι επιβάτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα προσωπικά είδη που τυχόν χρειασθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδίου.
  Χρήματα, αξιόγραφα και λοιπά τιμαλφή αντικείμενα μπορούν να παραδίδονται προς φύλαξη στο Λογιστήριο του Πλοίου. Το Πλοίο και η Εταιρεία δεν ευθύνονται για τυχόν κλοπή ή απώλεια χρημάτων, αξιόγραφων και λοιπών τιμαλφών αντικειμένων εντός του Πλοίου, σε περίπτωση που δεν τους έχει ανατεθεί η φύλαξη αυτών, όπως περιγράφεται.Κατοικίδια
  Τα Πλοία της Εταιρείας διαθέτουν ειδικούς χώρους διαμονής κατοικίδιων ζώων. Για λόγους υγιεινής, απαγορεύεται η παραμονή των κατοικίδιων σε άλλους χώρους του Πλοίου (ενδεικτικά μπαρ, εστιατόρια, εσωτερικούς χώρους). Εφόσον κυκλοφορούν (πάντα με λουρί και συνοδό) θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά φίμωτρο. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με κατοικίδιο πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του και είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα, την ασφάλεια και την υγιεινή του. Ασυνόδευτα κατοικίδια δεν γίνονται δεκτά.

Γενικές πληροφορίες

Οι επιβάτες οφείλουν να συμμορφώνονται προς όλους τους κανονισμούς ασφαλείας κατά την επιβίβαση, την αποβίβαση και τον πλου και της δημοσίας τάξεως εντός του Πλοίου και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Επιπλέον, οφείλουν να συμμορφώνονται προς κάθε εντολή του Πλοιάρχου ή οδηγία των μελών του πληρώματος κατά τη διάρκεια του ταξιδίου και να απευθύνονται στα αρμόδια μέλη του πληρώματος σε περίπτωση προβλήματος.
Για τη διατύπωση τυχόν ερωτήσεων ή παρατηρήσεων, οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Εταιρείας, στη διεύθυνση: Αστιγγος αρ.6, Πλατεία Καραϊσκάκη, Τ.Κ. 185 31 Πειραιάς ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση customerservice@hsw.gr ή στα τηλέφωνα 2104199129, 2104199982.

Το ΕΥΡΩ είναι το επίσημο νόμισμα εν πλω.

Η ΑΝΕΚ ιδρύθηκε στις 10 Απριλίου 1967 και υπήρξε η πρώτη εταιρία λαϊκής βάσης. Μέτοχοί της ήταν οι ανώνυμοι άνθρωποι του νησιού και στόχος η εξυπηρέτηση της συγκοινωνίας της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα. Διαθέτει μεγάλο και σύγχρονο στόλο 11 ιδιόκτητων πλοίων, ελληνικού νηολογίου, τα οποία είναι πιστοποιημένα με τα Διεθνή Συστήματα Ασφάλειας και Ποιότητας ISM & ISPS Systems, ΙSO & HACCP αντίστοιχα.

Η Superfast Ferries ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1995, με δύο νεότευκτα και πρωτοπόρα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία. Τα Superfast I και Superfast II δρομολογήθηκαν στη γραμμή Πάτρα-Ανκόνα μειώνοντας το χρόνο ταξιδιού από 36 σε 20 ώρες.  Σήμερα, η Superfast Ferries διαθέτει το νεότερο και γρηγορότερο στόλο στην Ελλάδα, αποτελούμενο από 4 υπερσύγχρονα επιβατηγά-οχηματαγωγά. Καθημερινά, συνδέει τα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας με την Ανκόνα και το Μπάρι, στην Ιταλία.

Η Μinoan Lines είναι μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες στην Ελλάδα. Για πολλές δεκαετίες τώρα, ασχολείται με την άνετη και ασφαλή μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων. Διαθέτει σήμερα έξι πολυτελή πλοία τα οποία εξυπηρετούν τις γραμμές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία και ανάμεσα στον Πειραιά και την Κρήτη.

Η Minoan Lines ιδρύθηκε το 1972 και ανανέωσε το στόλο της μεταξύ 1998 και 2002 με σύγχρονα ταχύπλοοα. Ο στόλος της Minoan Lines σήμερα περιλαμβάνει τα ακόλουθα ταχύπλοα πλοία: το Φαιστός Παλάς, το Ευρώπη Παλάς, το Πασιφάη Παλάς, το Κνωσσός Παλάς, το Ολυμπία Παλάς και το Ίκαρος Παλάς. Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια και με σεβασμό στο περιβάλλον, η Minoan Lines στοχεύει να καλύψει κάθε ανάγκη εν πλω και να προσφέρει ένα άνετο και πολυτελές ταξίδι.

Όροι Επιβίβασης

Γενικές Πληροφορίες

 • Σύμφωνα με τη Διεθνή Οδηγία S.O.L.A.S., το Π.Δ. 23/99 της Ελληνικής Πολιτείας και την Κοινοτική Οδηγία 98/41, τη στιγμή της κράτησής σας είναι υποχρεωτική η γνωστοποίηση των παρακάτω στοιχείων :
  • Επώνυμο,
  • Όνομα (Αρχικά),
  • Φύλο,
  • Χαρακτηριστικό ηλικίας (Ενήλικας – Παιδί – Βρέφος),
  • Τύπος οχήματος και Αριθμός κυκλοφορίας (όταν ταξιδεύει όχημα).
 • Για τους επιβάτες, οι οποίοι δεν είναι υπήκοοι / κάτοικοι χώρας – μέλους της Ε.Ε. απαιτούνται επιπλέον: Υπηκοότητα, Αριθμός Διαβατηρίου και Ημερομηνία Γέννησης. Στους επιβάτες με ειδικές ανάγκες συνιστούμε να το δηλώσουν κατά την κράτηση θέσεων.
  Οι επιβάτες ευθύνονται για την τήρηση των Λιμενικών, Υγειονομικών και Τελωνιακών Διατάξεων.
 • Οι επιβάτες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες του πλοιάρχου και του πληρώματος που αφορούν στην τήρηση της τάξης και στην ασφάλεια του πλοίου.
 • Για κάθε παράπονο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι επιβάτες πρέπει να απευθύνονται στον πλοίαρχο ή στον ύπαρχο του πλοίου και μετά το πέρας του ταξιδιού στις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ή στις Λιμενικές Αρχές.
 • H σύμβαση μεταφοράς διέπεται από το Ελληνικό δίκαιο. Κάθε διαφορά που προκύπτει από αυτήν ή εξ αφορμής αυτής υπόκειται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων Πειραιώς, ανεξαρτήτως από τη νομική της βάση. Η μεταφορά, εσωτερική ή διεθνής, υπόκειται στις διατάξεις και τα χρηματικά όρια ευθύνης α) της Διεθνούς Σύμβασης των Αθηνών της 13.12.1974 και του πρωτοκόλλου αυτής της 19.11.1976 (ν.1922/1991), και β) της Διεθνούς Σύμβασης των Βρυξελλών της 25.8.1924 και των πρωτοκόλλων αυτής της 23.2.1968 και της 21.12.1979 (ν. 2107/1992), στο μέτρο που οι ως άνω διατάξεις εφαρμόζονται και στη μεταφορά επιβατών και των αποσκευών τους ή οχημάτων, όπως εκάστοτε ισχύουν στην Ελλάδα.

Ακυρώσεις Εισιτηρίων

Στις γραμμές εσωτερικού:

 • Από την ημερομηνία έκδοσης του εισιτηρίου και μέχρι και 14 ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία απόπλου: επιστροφή ολόκληρης της αξίας του εισιτηρίου.
 • Από 13 ημέρες μέχρι και 7 ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία απόπλου: επιστροφή του 75% της αξίας του εισιτηρίου.
 • Από 6 ημέρες μέχρι και 12 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου: επιστροφή του 50% της αξίας του εισιτηρίου.

Στις γραμμές Αδριατικής:

 • Από την ημερομηνία έκδοσης του εισιτηρίου και μέχρι 30 ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία απόπλου: επιστροφή ολόκληρης της αξίας του εισιτηρίου.
 • Από 29 ημέρες μέχρι και 7 ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία απόπλου: επιστροφή του 75% της αξίας του εισιτηρίου.
 • Από 6 ημέρες μέχρι και 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου: επιστροφή του 50% της αξίας του εισιτηρίου.
  Την ίδια ημέρα της αναχώρησης: δεν επιστρέφεται ο ναύλος.
  Η επιστροφή χρημάτων πραγματοποιείται μόνο από το πρακτορείο που έχει εκδώσει το εισιτήριο.

Κρατήσεις θέσεων

Οι κρατήσεις θέσεων μπορούν να γίνουν μέσω όλων των συνεργαζόμενων ταξιδιωτικών γραφείων, των κεντρικών γραφείων κρατήσεων και των λιμενικών γραφείων της εταιρίας.
Το εισιτήριο ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία έκδοσής του και μόνο για το λιμάνι αναχώρησης που αναγράφεται σε αυτό.
Το εισιτήριο είναι αυστηρά ονομαστικό και προσωπικό. Δε μεταβιβάζεται και ισχύει μόνο για τη θέση και το ταξίδι για το οποίο εκδόθηκε. Κάθε αλλαγή θα πρέπει να αναφέρεται έγκαιρα στο πρακτορείο που εξέδωσε το εισιτήριο, στα κεντρικά γραφεία κρατήσεων ή στα λιμενικά γραφεία της εταιρίας.
Οι κάτοχοι εισιτηρίων ανοιχτής ημερομηνίας οφείλουν να φροντίζουν για την εξασφάλιση θέσεων εγκαίρως, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο. Τα εισιτήρια αυτά ισχύουν για ένα έτος από την έκδοσή τους, με την υποχρέωση καταβολής της όποιας διαφοράς ναύλου, και οι κάτοχοί τους πρέπει να τα θεωρήσουν από το πρακτορείο που εξέδωσε το εισιτήριο, τα κεντρικά πρακτορεία και τα λιμενικά γραφεία της εταιρίας για την εξασφάλιση θέσεως.

Τιμές – Εκπτώσεις

Οι τιμές των εισιτηρίων των γραμμών εσωτερικού και εξωτερικού συμπεριλαμβάνουν τη θαλάσσια μεταφορά στην επιλεγμένη θέση και όλα τα έξοδα λιμένων. Γεύματα και ποτά δε συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου.
Η έκπτωση 30% προσφέρεται αποκλειστικά στους ναύλους επιστροφής των γραμμών εξωτερικού, όταν εκδίδεται ταυτόχρονα και το εισιτήριο της επιστροφής και χορηγείται από οποιοδήποτε λιμάνι επιλέγεται η επιστροφή. Όλες οι υπόλοιπες εκπτώσεις δεν χορηγούνται αθροιστικά, αλλά μόνο μια από αυτές κάθε φορά.
Επιβάτες, οι οποίοι δικαιούνται έκπτωση, πρέπει να το γνωστοποιούν κατά τη στιγμή της κράτησης. Μετά την έκδοση του εισιτηρίου επιστροφή χρημάτων λόγω διαφοράς ναύλου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Groups, φορτηγά, λεωφορεία και ασυνόδευτα οχήματα υπόκεινται σε ειδικές συμφωνίες.

Καμπίνες

Οι καμπίνες χαρακτηρίζονται ως 2-κλινες, 3-κλινες, 4-κλινες αναλόγως του αριθμού των επιβατών, που τις χρησιμοποιούν, και όχι βάσει του αριθμού των κλινών.

Απώλεια Εισιτηρίου

Σε περίπτωση απώλειας του εισιτηρίου ο δικαιούχος επιβάτης οφείλει να ενημερώσει γραπτώς τον πράκτορα που εξέδωσε το εισιτήριο ή τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας. Η έκδοση νέου εισιτηρίου επιβαρύνει τον επιβάτη. Η επιστροφή της αξίας του απολεσθέντος εισιτηρίου γίνεται στο τέλος του χρόνου για τον οποίο έχει εκδοθεί, εφ’ όσον από τον ετήσιο έλεγχο διαπιστωθεί ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Περιορισμένη ευθύνη

Αν για οποιοδήποτε λόγo ματαιωθεί το ταξίδι με υπαιτιότητα του πλοίου, επιστρέφεται ολόκληρο το αντίτιμο του εισιτηρίου χωρίς καμία άλλη υποχρέωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας προς τον επιβάτη.
Η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει το δικαίωμα, μετά από έγκριση του Υ.Ε.Ν. να αντικαταστήσει το πλοίο, για το οποίο εκδόθηκε το εισιτήριο αυτό, με άλλο πλοίο.
Τα δρομολόγια, οι τιμές και οι όροι ταξιδιού υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Οι ώρες άφιξης που αναφέρονται στα προγράμματα δρομολογίων υποδηλώνουν τον χρόνο άφιξης των πλοίων στον προλιμένα.
Η εταιρία δεν ευθύνεται για τυχόν καθυστέρηση ή ακύρωση του δρομολογίου, παρέκκλιση και μη τήρηση κανονικής πορείας που οφείλονται σε κακές καιρικές συνθήκες, ή εντολές του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ) ή των λιμενικών αρχών ή σε λόγους ανωτέρας βίας.

Παιδιά

Παιδιά μέχρι 4 χρόνων ταξιδεύουν δωρεάν και δεν έχουν δικαίωμα κλίνης ή καθίσματος. Είναι όμως απαραίτητη η έκδοση του εισιτηρίου με μηδενικό ναύλο, αλλιώς δεν επιτρέπεται η επιβίβαση στο πλοίο. Στα παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών παρέχεται έκπτωση 50% σε όλες τις κατηγορίες θέσεων.

Διαδικασίες Επιβίβασης

Οι επιβάτες και τα οχήματα οφείλουν να βρίσκονται στα γραφεία λιμένων για check-in:

 • Τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την ώρα αναχώρησης του πλοίου (για τους επιβάτες) και 2 ώρες (για τα οχήματα).
 • Διαφορετικά, η εταιρία έχει το δικαίωμα να διαθέσει τη θέση τους, και οι επιβάτες δεν έχουν δικαίωμα επιστροφής της αξίας του εισιτηρίου.
 • Για τα οχήματα, ο χρόνος και η σειρά προτεραιότητας καθορίζεται από τους ισχύοντες κανονισμούς λιμένoς της λιμενικής αρχής στην περιοχή της οποίας γίνεται η φόρτωση. Ο οδηγός του οχήματος υποχρεούται να φορτώσει και να εκφορτώσει το όχημα του, ακολουθώντας τις οδηγίες του πλοίου.

Οι επιβάτες των οχημάτων πρέπει να αποβιβάζονται από αυτά πριν από την είσοδο του οχήματος στο πλοίο. Η κατηγορία του οχήματος αναγράφεται στο εισιτήριο με δήλωση του επιβάτη.

Ασφάλεια στο πλοίο

Η Εταιρία και το πλοίο δε φέρουν ευθύνη για ατυχήματα και απώλειες ή ζημιές πριν από την επιβίβαση ή φόρτωση στο πλοίο και μετά την αποβίβαση ή εκφόρτωση από αυτό.
Απαγορεύεται σε επιβάτες και οχήματα η μεταφορά όπλων, εκρηκτικών, εμπρηστικών, εύφλεκτων και επικίνδυνων γενικά υλών.

Επιβάτες με ειδικές ανάγκες

Tα πλοία διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες με εύκολη πρόσβαση, και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι εύκολα προσβάσιμοι. Λόγω περιορισμένου αριθμού καμπίνων είναι απαραίτητο να γίνεται η κράτηση έγκαιρα.

Αποσκευές

Οι αποσκευές μπορούν να παραμείνουν μέσα στα αυτοκίνητα. Οι επιβάτες παρακαλούνται να παίρνουν μαζί τους τα προσωπικά τους αντικείμενα, που θα χρειαστούν κατά την διάρκεια του ταξιδιού.
Μετά την αναχώρηση του πλοίου απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο των οχημάτων.
Η Εταιρία δεν έχει ευθύνη για απώλεια χρημάτων ή αντικειμένων αξίας, που περιέχουν οι αποσκευές των επιβατών ή που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους και στις καμπίνες. Οι επιβάτες μπορούν να παραδίδουν τα αντικείμενα αξίας στα λογιστήρια των πλοίων για φύλαξη.

Κοινόχρηστοι χώροι

Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα όλους τους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου. Απαγορεύεται η χρήση των σαλονιών και μπαρ για ύπνο και φαγητό.
Στα πλοία υπάρχουν καταστήματα με μεγάλη ποικιλία ειδών σε πολύ προσιτές τιμές.

Camping on Board

Το camping on Board ισχύει από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου.
Οι χρήστες της υπηρεσίας Camping on Βoard μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα όλους τους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα τροχόσπιτα και η χρήση ντους και τουαλέτας είναι δωρεάν.
Οι επιβάτες, που χρησιμοποιούν την υπηρεσία Camping on Βoard, δεν επιτρέπεται, για λόγους ασφαλείας, να χρησιμοποιούν υγραέριο και άλλα καύσιμα για την κουζίνα ή τη θέρμανση του τροχόσπιτου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Πιστωτικές κάρτες

Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες AMERICAN EXPRESS / DINERS / VISA / MASTERCARD / EUROCARD στα καταστήματα και στο A la carte εστιατόριο των πλοίων.
Το επίσημο νόμισμα του πλοίου είναι το ΕΥΡΩ.

Κατοικίδια

Τα κατοικίδια ζώα ταξιδεύουν δωρεάν και παραμένουν σε ειδικούς χώρους στα καταστρώματα των πλοίων. Απαγορεύεται η παραμονή τους στους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους και στις καμπίνες. Οι κάτοχοί τους οφείλουν να φροντίζουν για την τροφή τους και την υγιεινή τους. Πρέπει πάντα να συνοδεύονται από το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας τους.

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία Zante Ferries εξυπηρετεί με τα δρομολόγια της τις συγκοινωνιακές ανάγκες της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, με δρομολόγια από το λιμάνι της Κυλλήνης.

Πραγματοποιεί επίσης  δρομολόγιο με το  πλοίο της “Αδαμάντιος Κοραής” από το λιμάνι του  Πειραιά για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνος, Μήλο και Κίμωλο.

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία Aegean Flying Dolphins ( Aegean FD ) δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το Δεκέμβριο του 2006.

Η Aegean FD πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς την Αίγινα (aegina) και το Αγκίστρι.

Τους καλοκαιρινούς μήνες προσθέτει  δρομολόγιο στη γραμμή  Πειραιάς  – Ύδρα – Σπέτσες – Πόρτο Χέλι.

Η Aegean Speed Lines ιδρύθηκε το 2005 και εδρεύει στη Γλυφάδα Αττικής. Το πρώτο της πλοίο ήταν ένα καταμαράν που συνέδεε τον Πειραιά με τις Δυτικές Κυκλάδες και την Πάρο. Το 2006, η Πάρος αποκλείστηκε από το δρομολόγιο και το 2007, εκτός από τις Δυτικές Κυκλάδες, το πλοίο της εταιρείας ταξίδευε και στη Φολέγανδρο. Σήμερα, η Aegean Speed Lines και το πλοίο της, το Speedrunner II, εξυπηρετούν την Κύθνο, τη Σέριφο, τη Σίφνο, τη Μήλο, την Κίμωλο και τη Φολέγανδρο.

Η κοινωνική υπηρεσία που παρέχει η εταιρεία είναι πολύ σημαντική, καθώς αυτά τα μικρά νησιά παραμένουν απομονωμένα το χειμώνα, οπότε χρειάζονται ένα σύγχρονο και αξιόπιστο πλοίο για τη σύνδεσή τους με την ηπειρωτική Ελλάδα. Επίσης, μέσω ενός καλού συγκοινωνιακού συστήματος, ο τουρισμός, μια σημαντική πηγή εισοδήματος για τα νησιά αυτά, αυξάνεται και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Γενικοί Όροι

OΡΟΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ

 1. Το εισιτήριο είναι ατομικό, ονομαστικό, δε μεταβιβάζεται και ισχύει μόνο για τη θέση και το ταξίδι, για το οποίο εκδόθηκε.
 2. Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41 είναι υποχρεωτική, για λόγους ασφαλείας, η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων σε κάθε δρομολόγιο.
  Για να είναι δυνατή η καταγραφή, τα εισιτήρια εκδίδονται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ και συγκεκριμένα πρέπει να αναγράφονται:

  • ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ
  • ΤΟ ΦΥΛΟ: ΑΝΔΡΑΣ/ΓΥΝΑΙΚΑ
  • Η ΗΛΙΚΙΑ: ΕΝΗΛΙΚΟΣ-ΠΑΙΔΙ-ΒΡΕΦΟΣ
   Η παροχή στοιχείων επικοινωνίας είναι προαιρετική αλλά επιθυμητή, αφού θα υπάρξει δυνατότητα ενημέρωσης του επιβάτη σε περίπτωση τροποποίησης δρομολογίου για οποιοδήποτε λόγο.
 3. Ο επιβάτης οφείλει να βρίσκεται στο χώρο επιβίβασης του πλοίου μία (1) ώρα πριν την αναχώρηση. Αν δεν προλάβει τον απόπλου δε δικαιούται επιστροφής ναύλου, ενώ αν δηλώσει προ του απόπλου την πρόθεση του να μην πραγματοποιήσει για οποιοδήποτε λόγο το ταξίδι, δικαιούται επιστροφής του ναύλου σύμφωνα με την εμπορική πολιτική και την ισχύουσα νομοθεσία.
 4. Παιδιά ηλικίας μέχρι τεσσάρων (4) ετών ταξιδεύουν δωρεάν για τα οποία εκδίδεται υποχρεωτικά μηδενικό εισιτήριο, ενώ παιδιά ηλικίας από πέντε(5) ετών, μέχρι δέκα (10) ετών πληρώνουν εισιτήριο μισής αξίας.
 5. Σε περίπτωση απώλειας του εισιτηρίου, δεν αντικαθίσταται και δεν επιστρέφεται το αντίτιμό, του παρά μόνο με συγκεκριμένη διαδικασία που θα πρέπει να προβλέπεται στην εμπορική πολιτική της εταιρείας. Σε περίπτωση που χαθούν τα εισιτήρια σας θα πρέπει απαραιτήτως να εκδώσετε νέα για να ταξιδεύσετε. Στη συνέχεια θα πρέπει το συντομότερο και σαφώς πριν την ημερομηνία ταξιδιού να συμπληρώσετε μια υπεύθυνη δήλωση για την απώλεια τους αναφέροντας την ημερομηνία, το δρομολόγιο, τους αριθμούς τους καθώς και φωτοτυπίες των νέων. Εφόσον κατόπιν ελέγχου στα αρχεία της εταιρείας μας μετά από την ολοκλήρωση των δρομολογίων προκύψει ότι τα απολεσθέντα εισιτήρια δεν ταξίδεψαν, ο επιβάτης δικαιούται την επιστροφή της αξίας τους.
 6. Οι αποσκευές πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του πλοίου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του πληρώματος. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν φθορά ή απώλεια των αποσκευών των επιβατών.
 7. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν καθυστέρηση του δρομολογίου, παρέκκλιση και μη τήρηση κανονικής πορείας, που οφείλονται σε κακές καιρικές συνθήκες ή εντολές του ΥΕΝ ή των Λιμενικών Αρχών ή σε λόγους ανωτέρας βίας.
 8. Οι επιβάτες ευθύνονται για την τήρηση των Λιμενικών, Υγειονομικών και Τελωνειακών διατάξεων.
 9. Οι επιβάτες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες του πλοιάρχου και του πληρώματος, που αφορούν στην τήρηση της τάξης και στην ασφάλεια του πλοίου. Οι Οικονομικοί Αξιωματικοί διενεργούν ελέγχους εισιτηρίων κατά την επιβίβαση και κατά τη διάρκεια του ταξιδίου. Κατά τον έλεγχο οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν τα εισιτήριά τους και τα δικαιολογητικά εμπορικών εκπτώσεων εφόσον έχει εκδοθεί εκπτωτικό εισιτήριο.
 10. Για κάθε παράπονο στη διάρκεια του ταξιδιού οι επιβάτες πρέπει να απευθύνονται στον πλοίαρχο ή στον ύπαρχο του πλοίου και μετά το πέρας του ταξιδιού στην πλοιοκτήτρια εταιρεία ή στις Λιμενικές Αρχές.
 11. Αν για οποιοδήποτε λόγο ματαιωθεί το ταξίδι με υπαιτιότητα της εταιρείας, επιστρέφεται το αντίτιμο του εισιτηρίου προς τον επιβάτη.
 12. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει το δικαίωμα μετά από έγκριση του ΥΕΝ, να αντικαταστήσει το πλοίο, για το οποίο εκδόθηκε το εισιτήριο αυτό, με άλλο πλοίο.

ΟΡΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

 1. Ο οδηγός υποχρεούται να φορτώσει και να εκφορτώσει το όχημά του.
 2. Τα οχήματα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο αναμονής φόρτωσης μια (1) ώρα πριν τον απόπλου και σε κάθε περίπτωση στο χρόνο που καθορίζεται από τους ισχύοντες Κανονισμούς Λιμένα.
 3. Ο οδηγός δε δικαιούται επιστροφής του ναύλου του οχήματος αν δεν προλάβει τον απόπλου του πλοίου, ενώ αν δηλώσει προ του απόπλου την πρόθεση του να μη φορτώσει το όχημα δικαιούται επιστροφής του ποσοστού ναύλου, σύμφωνα με την εμπορική πολιτική.
 4. Σε περίπτωση απώλειας της απόδειξης μεταφοράς οχήματος το αντίτιμο δεν επιστρέφεται.
 5. Οι επιβάτες των οχημάτων υποχρεούνται να αποβιβάζονται από αυτά πριν την φόρτωσή τους στο πλοίο.
 6. Οι επιβάτες πρέπει να φέρουν μαζί τους αντικείμενα που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μετά την αναχώρηση απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο οχημάτων.
 7. Η σειρά προτεραιότητας φόρτωσης των οχημάτων καθορίζεται από τους Κανονισμούς Λιμένα κάθε Λιμενικής Αρχής, στην περιοχή όπου γίνεται η φόρτωση και από το πλοίο με βάση τον προορισμό του κάθε αυτοκινήτου.

Η Leve Ferries που ιδρύθηκε το 2015 προσπαθεί διαρκώς να προσφέρει στους επιβάτες της αξιόπιστες μεταφορές με ασφάλεια και άνεση.

Η εταιρεία κατέχει ως πρώτο πλοίο του στόλου της το ΙΟΝΙΣ, ένα επιβατηγό οχηματαγωγό, το οποίο είναι πλήρως ανακαινισμένο και τεχνολογικά εξελιγμένο.

Η Α.Ν.Ε.Σ. είναι μια εταιρεία λαϊκής βάσης με 1300 περίπου μέτοχους που στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι μόνιμοι κάτοικοι της Σύμης και της Ρόδου. Ιδρύθηκε το 1979 με σκοπό να βγάλει το νησί από την απομόνωση και να τονώσει την εμπορευματική, επιβατική και τουριστική κίνηση, επιτρέποντας έτσι στους Συμιακούς να παραμένουν στο νησί και όχι να γίνονται θερινοί επισκέπτες.

Ταξιδέψτε με Goutos Lines με το πλοίο F/B MACEDON από Λαύριο προς Κύθνο και Κέα!

Η Kefalonian Lines είναι μια νέα εταιρία η οποία ιδρύθηκε με όραμα να βελτιώσει την εξυπηρέτηση των επιβατών που μετακινούνται ανάμεσα σε Κυλλήνη, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά.

Οραματίζονται τη βελτίωση των υπηρεσιών στη μεταφορά επιβατών και φορτίων και την κατάκτηση της ηγετικής θέσης στην αγορά ακτοπλοϊκών υπηρεσιών για την Κεφαλονιά την οποία θέλουν να γεφυρώνουν με την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Στόχος της εταιρίας είναι να καταφέρει να διευρύνει την παρουσία της και σε άλλες αγορές της Ελλάδας.

Μέσα από την πλήρη ικανοποίηση των πελατών και την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας η Kefalonian Lines προστατεύει τους επιβάτες αλλά και την ίδια τη θάλασσα.