Το Αγαθονήσι είναι το βορειότερο νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Απέχει 36 ν.μ. από την Πάτμο και μόλις 8 ν.μ. από τις Μικρασιατικές ακτές.

Είναι ένα νησί με παρθένες ομορφιές και τρεις μικρούς γραφικούς οικισμούς, στο οποίο μπορείτε να ζήσετε από κοντά την αυθεντική νησιώτικη ζωή. Οι κάτοικοι ιδιαίτερα φιλικοί και εγκάρδιοι, θα σας θυμίσουν τι σημαίνει ελληνική φιλοξενία. Το Αγαθονήσι έχει τρεις οικισμούς. Τον Άγιο Γεώργιο που είναι και το λιμάνι, το Μεγάλο και το Μικρό Χωριό. Τα σπίτια είναι κτισμένα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και έχουν όμορφους κήπους.

Το νησί κατοικείται από τα αρχαία χρόνια. Tο σημαντικότερο αξιοθέατο που μπορείτε να δείτε είναι οι Θόλοι. Πρόκειται για βυζαντινά κτίσματα που χρησίμευαν ως αποθηκευτικοί χώροι τροφίμων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μήκος των ακτών του Αγαθονησίου φτάνει τα 32 χλμ. Μικροί όρμοι, απάνεμα λιμανάκια και χρυσαφένιες αμμουδιές συνθέτουν το πάζλ των πανέμορφων παραλίων του νησιού με τα κρυστάλλινα νερά.

Στις ταβέρνες του νησιού θα δοκιμάσετε τη παραδοσιακή φάβα ή φλισκουκούδι όπως την αποκαλούν και πολλές άλλες νοστιμιές. Στο νησί θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Περιοχές του νησιού:
KΕΡΑΜΙΕΣ