Η Χάλκη είναι ένα από τα μικρότερα νησιά του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Είναι ένα όμορφο νησί με παρθένες ομορφιές και πεντακάθαρες παραλίες.
Βρίσκεται στα δυτικά της Ρόδου και απέχει από το κεντρικό λιμάνι της 35 ν.μ., ενώ από τη Σκάλα Καμείρου μόνο 11 ν.μ. Η έκτασή του φτάνει τα 28 τ. χλμ. Είναι ορεινό νησί με πετρώδες έδαφος.

Αποτελεί τον ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για όσους αποφεύγουν τα πολυσύχναστα και κοσμικά τουριστικά θέρετρα, και προτιμούν τα ήσυχα νησιά που προσφέρονται για φυσιολατρικές διαδρομές και έχουν να επιδείξουν σημαντικά ιστορικά μνημεία.

Τα τελευταία χρόνια η Χάλκη έχει ανακηρυχθεί ΄΄κέντρο ειρήνης και φιλίας΄΄. Νέοι απ’ όλο τον κόσμο επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι το νησί και διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Γι’ αυτό το σκοπό έχει δημιουργηθεί και κοινοτικός ξενώνας.

Έτσι, η φήμη του νησιού εξαπλώνεται και κάθε καλοκαίρι το επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι φίλοι των ταξιδιών. Προγραμματίστε τις διακοπές σας στη γοητευτική Χάλκη και περάστε αλησμόνητες μέρες στο ήσυχο λιμάνι του Αιγαίου…

Περιοχές του νησιού:
ΧΑΛΚΗ ΠΟΛΗ