Η Κάρπαθος είναι το νησί με τις μεγαλύτερες αντιθέσεις. Οι εναλλαγές των τοπίων της από βουνά – άλλα καταπράσινα και άλλα βραχώδη – σε πεδιάδες, κοιλάδες, ατέλειωτες αμμουδιές, κολπίσκους και λιμανάκια, εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Το ίδιο και οι γραφικοί οικισμοί με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική που δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο με την υπέροχη φύση που τους περιβάλει.

Μα αυτό που χαρακτηρίζει την Κάρπαθο είναι οι άνθρωποί της. Πιστοί στα ήθη και στα έθιμα των προγόνων τους, δίνουν την εντύπωση ότι το ρολόι του χρόνου έχει σταματήσει από καιρό και το νησί. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Καρπαθιώτες κυρίως της ενδοχώρας ντύνονται ακόμη με τις παραδοσιακές τους φορεσιές σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση. Οι γυναίκες φοράνε τις πολύχρωμες τοπικές ενδυμασίες και καμαρώνουν για την δωδεκανησιακή τους καταγωγή. Πρόκειται για εικόνες μοναδικές που δε θα συναντήσετε σε κανένα άλλο μέρος και που αποδεικνύουν τη τους γερούς δεσμούς που έχει ο Έλληνας με την παράδοση και την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί της Δωδεκανήσου και το νοτιότερο του συμπλέγματος. Έχει έκταση 301 τ. χλμ. και βρίσκεται ανάμεσα στη Ρόδο και στη Κρήτη. Είναι ένα ορεινό νησί, με χαρακτηριστικό στενόμακρο σχήμα. Τα χωριά του είναι κτισμένα στις καταπράσινες πλαγιές των βουνών του ή γύρω από τα γραφικά λιμανάκια. Οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Τα τελευταία χρόνια η Κάρπαθος ΄΄ανακαλύφθηκε΄΄ τουριστικά και το νησί άρχισε να αναπτύσσει τις τουριστικές του υποδομές. Έτσι, πολλοί κάτοικοι στράφηκαν στις τουριστικές επιχειρήσεις. Σήμερα, η Κάρπαθος αποτελεί έναν ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για όσους επιζητούν ένα ήσυχο νησί για τις διακοπές τους. Προσφέρει ηρεμία και ξεκούραση στις παραδεισένιες ομορφιές του, γνωριμία με την ιστορία και τη παράδοση του τόπου και φυσικά ευκαιρίες για διασκέδαση με παραδοσιακή μουσική, χορούς και τραγούδια που θα χαραχθούν στη μνήμη σας με ανεξίτηλα χρώματα κι η θύμησή τους θα ομορφαίνει τις κρύες χειμωνιάτικες βραδιές σας.

Επισκεφθείτε την Κάρπαθο, το νησί των αντιθέσεων και αφεθείτε στη γοητεία του…

Περιοχές του νησιού:
ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΠΟΛΗ – ΠΗΓΑΔΙΑ, ΛΕΥΚΟΣ, ΑΡΚΑΣΑ, ΑΜMΟΠΗ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΝΕΤΕΣ, ΔΙΑΦΑΝΙ, ΑΠΕΡΙ, ΜΕΣΟΧΩΡΙ, ΟΘΟΣ, ΚΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΑΔΕΙΑ – ΚΑΡΠΑΘΟΣ