Η Κάσος, το μικρό αιγαιοπελαγίτικο νησί με τη μεγάλη ναυτική παράδοση και την ιδιαίτερη κουλτούρα προσφέρετε για ήσυχες διακοπές. Είναι το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων και βρίσκεται ανάμεσα στη Κάρπαθο και στη Κρήτη. Γι’ αυτό κι ΄χει πολλά κοινά λαογραφικά στοιχεία και με τα δύο νησιά.

Η Κάσος είναι μικρό και πετρώδες νησί, με έκταση 66 τ. χλμ. Οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, τη κτηνοτροφία και την αλιεία. Το νησί κατοικείται από τα αρχαία χρόνια και κατά την περιήγησή σας, σ’ αυτό θα δείτε σημαντικά ιστορικά μνημεία, εκκλησίες και μοναστήρια που αποκαλύπτουν πτυχές της πορείας του νησιού στο χρόνο.

Εκτός όμως από τα αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον, το νησί μαγεύει τους επισκέπτες του και με τις φυσικές του καλλονές. Βραχώδη τοπία που μαγνητίζουν τη ματιά, δαντελωτές ακτές και βαθυγάλαζα νερά, γραφικοί παραδοσιακοί οικισμοί. Όλα μαζί δημιουργούν μια υπέροχη εικόνα που σα πίνακας ζωγραφικής, κερδίζει το θαυμασμό όσων την αντικρίζουν και σεργιανίζουν στους δρόμους της.

Το νησί δεν έχει κορεστεί ακόμη από τη τουριστική κίνηση, γι’ αυτό και διατηρεί ακόμη το νησιώτικο χρώμα του. Οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού μένουν στο Φρυ, την πρωτεύουσα του νησιού, που είναι και η πιο ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή του νησιού.

Γενικά στο τομέα της διαμονής η Κάσος ικανοποιεί τις απαιτήσεις όλων των επισκεπτών της καθώς διαθέτει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στο τομέα της διασκέδασης, θα σας μείνουν αξέχαστες οι βραδιές στα ταβερνάκια του νησιού με τους παραδοσιακούς οργανοπαίχτες να παίζουν γνώριμες μελωδίες και να σας ταξιδεύουν στα μονοπάτια του ονείρου…

Περιοχές του νησιού:
ΦΡΥ, ΕΜΠΟΡΕΙΟΣ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙ, ΠΑΝΑΓΙΑ