Αντιστάθηκε στο τραγούδι των Σειρήνων και στα μάγια της όμορφης Καλυψώς που προσπάθησε να τον κρατήσει στο νησί της. Γιατί η καρδιά του Οδυσσέα άνηκε ανέκαθεν στην Ιθάκη του. Καμιά περιπέτεια και καμιά γυναίκα δε θα μπορούσε να βγάλει το νησί του από το θρόνο της ψυχής του.

Η Ιθάκη του Οδυσσέα, το νησί σύμβολο της νοσταλγίας για την πατρίδα, προσελκύει – χάρη στην μακραίωνη ιστορία και τη φήμη του – εκατοντάδες επισκέπτες που αναζητούν έναν ήρεμο κι όμορφο τόπο για τις διακοπές τους.

Η Ιθάκη ανήκει στο σύμπλεγμα των Ιόνιων Νησιών και είναι το μικρότερο, μετά τους Παξούς. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Κεφαλονιάς, στην οποία και ανήκει διοικητικά. Είναι ένα ορεινό νησί με χαρακτηριστικό τις εναλλαγές των τοπίων.

Η πυκνή βλάστηση, τα βαθυγάλαζα νερά του Ιονίου, οι παραδοσιακοί οικισμοί, τα αρχαιολογικά μνημεία που ξυπνούν μνήμες του παρελθόντος κι η σκιά του Οδυσσέα που κατευθύνει τα βήματα των επισκεπτών στα λημέρια της αθάνατης πατρίδας του, κάνουν την Ιθάκη ή το Θιακί μοναδικό προορισμό διακοπών.

Η καρδιά του νησιού χτυπά στο Βαθύ, την πρωτεύουσα της Ιθάκης. Η περιήγηση στα χωριά και στις παραλίες γεμίζει τους επισκέπτες με εκπληκτικές εικόνες της προικισμένης φύσης αλλά και της παράδοσης. Ο Σταυρός, οι Φρίκες, το Κιόνι, το Περαχώρι, η Ανώγη, η Λεύκη, ο Αετός είναι κάποιοι από τους σταθμούς κάθε ταξιδιώτη στο οδοιπορικό του στην Ιθάκη. Επίσης, στα μουσεία του νησιού θα ανακαλύψετε πτυχές της ιστορίας του νησιού και της πλούσιας πολιτιστικής του κληρονομιάς.

Οι παραλίες της Ιθάκης, μαγεύουν κάθε ταξιδιώτη με την αστείρευτη φυσική ομορφιά τους, την καθαρότητα των ακτών του και τα κρυστάλλινα νερά τους. Εδώ θα απολαύσετε το μπάνιο σας και τα θαλάσσια σπορ.

Και φυσικά, όπως σε όλα τα Ιόνια Νησιά έτσι και στην Ιθάκη θα απολαύσετε τις εκλεκτές συνταγές της Επτανησιακής κουζίνας και θα γευθείτε το εξαιρετικής ποιότητας ντόπιο κρασί.

Παρόλο που έχει τη φήμη του ήσυχου νησιού και συνήθως το προτιμούν όσοι αποφεύγουν τα πολυσύχναστα και κοσμοπολίτικα νησιά, οι ευκαιρίες για διασκέδαση δεν λείπουν. Στο Βαθύ κυρίως λειτουργούν μπαράκια με ελληνική και ξένη μουσική. Στο νησί λειτουργούν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που ικανοποιούν τις απαιτήσεις όλων των επισκεπτών.

Η Ιθάκη, σας περιμένει. Επισκεφθείτε την και γνωρίστε το νησί του Οδυσσέα…

Περιοχές του νησιού:
ΙΟΝΙ, ΦΡΙΚΕΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ, ΛΕΥΚΗ, ΠΕΡΑΧΩΡΙ