Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη του με τις ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές, τα ιστορικά μνημεία και την εγκάρδια φιλοξενία των κατοίκων.

Είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Ιόνιων Νησιών, με έκταση 730 τ. χλμ. Βρίσκεται απέναντι από το άνοιγμα του Πατραϊκού Κόλπου, νότια από τη Λευκάδα και βόρεια από τη Ζάκυνθο. Είναι ένα νησί με έντονες αντιθέσεις. Καταπράσινες εύφορες εκτάσεις, απόκρημνες πλαγιές, δαντελωτές ακρογιαλιές, χρυσαφένιες αμμουδιές, κόλποι, λιμανάκια και γραφικά χωριά. Όλα αυτά δημιουργούν τη μοναδική φυσιογνωμία του νησιού.

Η Κεφαλονιά είναι το πιο ορεινό νησί του Ιονίου. Το σημαντικότερο βουνό είναι ο Αίνος, με υψηλότερη κορυφή το Μεγάλο Σωρό (1626 μ. υψόμετρο). Ο ορεινός όγκος του Αίνου με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικός Δρυμός από το 1962. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το ελατοδάσος. Επίσης, τα διάφορα είδη θάμνων που συναντάμε στο βουνό κερδίζουν βλέμματα θαυμασμού, ενώ στο δρυμό βρίσκουν καταφύγιο η αλεπού, ο λαγός, το κουνάβι, και σπάνια είδη ορνιθοπανίδας, όπως η πετροπέρδικα και ο φιδαετός.

Εκτός από τις αστείρευτες φυσικές ομορφιές η Κεφαλονιά, έχει να επιδείξει και μια πλούσια ιστορική διαδρομή, η οποία αποτυπώνεται στα αξιόλογα ιστορικά μνημεία, τα φρούρια και τους αρχαιολογικούς χώρους που συναντάμε κατά την περιήγησή μας στο νησί.

Οι Επτανήσιοι ξεχωρίζουν για τη θρησκευτική τους πίστη. Οι εκκλησίες και τα μοναστήρια που υπάρχουν στο νησί και οι θρύλοι που συνδέονται με την ίδρυση κάποιων από αυτά, αποτυπώνουν τη πίστη των Κεφαλλονιτών. Κατί που φαίνεται ιδιαίτερα στον τρόπο που τιμούν τον Άγιο Γεράσιμο, τον προστάτη Άγιο του νησιού.

Γενικότερα, οι Κεφαλλονίτες ξεχωρίζουν για τη ζωντάνια τους και τα φιλικά τους συναισθήματα. Η κουλτούρα τους, όπως συμβαίνει και σε όλα τα Επτάνησα, έχει επηρεαστεί από τους Ενετούς οι οποίοι υπήρξαν κυρίαρχοι των Ιόνιων νησιών για πολύ καιρό. Η μουσική και ο χορός αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής τους, ενώ η φιλοξενία τους είναι υποδειγματική.

Οι τουριστικές υποδομές του νησιού βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο. Η Κεφαλονιά έχει εξελιχθεί σ’ ένα τουριστικό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών. Κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά της γης επισκέπτονται το νησί για να γνωρίσουν τις καλλονές του και τα μυστήρια του…

Είναι ένα από τα ομορφότερα και διασημότερα νησιά της Ελλάδας, το οποίο ενέπνευσε και τους παραγωγούς του Χόλυγουντ που γύρισαν εδώ την ταινία ΄΄Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι΄΄ το οποίο γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Προγραμματίστε τις διακοπές σας στην πανέμορφη Κεφαλονιά και αφήστε την να σας κατακτήσει…

Περιοχές του νησιού:
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΣΠΑΡΤΙΑ, ΛΗΞΟΥΡΙ, ΠΕΣΑΔΑ, ΦΙΣΚΑΡΔΟ, ΚΑΡΑΒΑΔΟΣ, ΣΚΑΛΑ, ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ, ΛΑΣΣΗ, ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ, ΠΟΡΟΣ, ΠΕΡΑΤΑΤΑ, ΑΣΣΟΣ, ΑΝΤΙΠΑΤΑ, ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ, ΚΕΡΑΜΙΕΣ, ΠΕΤΑΝΟΙ, ΛΟΥΡΔΑΤΑ, ΒΛΑΧΑΤΑ, ΠΛΑΤΥΣ ΓΙΑΛΟΣ, ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ, ΣΒΟΡΩΝΑΤΑ, ΞΙ