Η Κέρκυρα είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας, που με τη πολυσήμαντη ιστορία της, την καταπράσινη ύπαιθρο, τις δαντελένιες ακρογιαλιές και κυρίως με την ξεχωριστή της φινέτσα έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη.

Χάρη στην γεωγραφική της θέση, κυριαρχεί στην ιστορία της Ελλάδας από τα πανάρχαια χρόνια. Είναι ταυτισμένη με τη μυθική χώρα των Φαιάκων, γνωστή από την Οδύσσεια, καθώς οι φιλόξενοι Φαίακες συνέβαλαν στην επιστροφή του πολυμήχανου Οδυσσέα, του ήρωα του Τρωικού πολέμου στην Ιθάκη του. Στον ρου της ιστορίας η Κέρκυρα βρέθηκε στο στόχαστρο των εκάστοτε ισχυρών. Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Ενετοί, Άγγλοι και Γάλλοι κατακτητές άφησαν το στίγμα τους στο πανέμορφο νησί. Η παρουσία των Ενετών όμως, στάθηκε καθοριστική για την πορεία του νησιού. Η παλιά πόλη που διατηρεί ατόφια τη Βενετσιάνικη φυσιογνωμία της, αλλά και η ιδιαίτερη επτανησιακή κουλτούρα με τις έκδηλες επιρροές του βενετσιάνικου πολιτισμού, αναδεικνύουν τη μοναδικότητα της Κέρκυρας και των εγκάρδιων νησιωτών, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του ιόνιου αυτού νησιού σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αρχόντισσα του Ιονίου, όπως αποκαλούν την Κέρκυρα, βρίσκεται στο βόρειο άκρο του Ιονίου πελάγους και είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί – μετά την Κεφαλονιά – από το σύμπλεγμα των Επτανήσιων. Έχει σχήμα στενόμακρο και η έκτασή του φτάνει τα 592 τ. χλμ. Βρίσκεται απέναντι από τις Ηπειρωτικές ακτές και αποτελεί το βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό της Κέρκυρας είναι η καταπράσινη ύπαιθρος. Στο κατάφυτο νησί, ακόμη και το χειμώνα κυριαρχεί το πράσινο χρώμα. Το έδαφός του είναι στο μεγαλύτερο μέρος του εύφορο και καλλιεργούνται ελαιόδεντρα, αμπέλια, εσπεριδοειδή και κηπευτικά.

Ο απίστευτος συνδυασμός της πυκνής βλάστησης και των απέραντων δαντελωτών ακτών κάνουν τη Κέρκυρα μαγευτική. Πουθενά αλλού δεν θα συναντήσετε αυτή την ομορφιά. Μια πανδαισία χρωμάτων, με εναλλαγές που μόνο η θέα φύση μπορεί να δημιουργήσει, συνθέτουν το σκηνικό των ονείρων κάθε ταξιδιώτη. Η τουριστική εκμετάλλευση του φυσικών καλλονών του νησιού, δεν έχει αλλοιώσει την παραμυθένια ομορφιά.

Το νησί έχει μια λάμψη αρχοντική. Τα παλιά βενετσιάνικα κτίρια, το παλιό και νέο Φρούριο της πόλης, το παλάτι των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, οι επιβλητικές εκκλησίες, η πλατεία Σπιανάδα, το Ποντικονήσι, το Αχίλλειο, το Μον Ρεπό, όλα μιλούν για το ένδοξο παρελθόν, οριοθετούν το λαμπρό παρόν του τόπου και προδιαγράφουν το πολλά υποσχόμενο μέλλον…

Οι τουριστικές υποδομές της Κέρκυρας – τόσο στην πόλη όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού που έχουν εξελιχθεί σε αξιόλογα θέρετρα με μεγάλη φήμη – είναι πολύ καλές και αναπτύσσονται χρόνο με το χρόνο, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στους επισκέπτες τους.

Το νησί της καντάδας με παράδοση αιώνων στη μουσική και το χορό δεν θα μπορούσε να μην διακρίνεται στον τομέα της διασκέδασης. Οι νύχτες κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις. Στα καντούνια και στο παραλιακό δρόμο της πόλης καθώς και σε όλες τις παραθεριστικές περιοχές θα ανακαλύψετε άπειρα στέκια.

Επισκεφθείτε την Κέρκυρα και ζήστε αλησμόνητες μέρες και νύχτες, απολαμβάνοντας τη ζεστή φιλοξενία των απογόνων του βασιλιά Αλκίνοου…

Περιοχές του νησιού:
ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΗ, ΠΕΛΕΚΑΣ, ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ, ΠΕΡΙΒΟΛΙ, ΔΑΣΣΙΑ, ΚΑΡΟΥΣΑΔΕΣ, ΠΕΡΑΜΑ, ΓΑΣΤΟΥΡΙ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ, ΕΡΜΟΝΕΣ, ΓΟΥΒΙΑ, ΚΑΒΟΣ, ΚΑΝΟΝΙ, ΥΨΟΣ, ΣΙΔΑΡΙ, ΚΟΜΜΕΝΟ, ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ, ΑΡΓΥΡΑΔΕΣ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΛΙΑΠΑΔΕΣ, ΜΩΡΑΙΤΙΚΑ, ΚΑΣΣΙΟΠΗ, ΑΧΑΡΑΒΗ, ΛΕΥΚΙΜΜΗ, ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ, ΜΕΣΟΓΓΗ, ΡΟΔΑ, ΝΗΣΣΑΚΙ, ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ, ΜΠΑΡΜΠΑΤΙ