Η Ανάφη είναι ένας μικρός παράδεισος, με ανέγγιχτες φυσικές καλλονές και αυθεντική κυκλαδίτικη ομορφιά. Βρίσκεται σε απόσταση 12 ν.μ. ανατολικά της Σαντορίνης. Έχει έκταση 38 τ. χλμ. και είναι ένα ορεινό άγονο νησί. Το σχήμα της Ανάφης μοιάζει με κώνο, γεγονός που οφείλεται στο δυσανάλογο ύψος του βουνού Κάλαμος (460 μ. υψόμετρο), που βρίσκεται στο κέντρο περίπου του νησιού.

Το μικρό αυτό νησάκι σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία αναδύθηκε από το βυθό του Αιγαίου, με διαταγή του Απόλλωνα για να προσφέρει καταφύγιο στους Αργοναύτες. Ίσως λοιπόν, στο θαύμα της δημιουργίας του να οφείλει και τις αστείρευτες ομορφιές του, που το κάνουν να μοιάζει με τον κήπο της Εδέμ.

Η Ανάφη, έχει έναν οικισμό, τη Χώρα στην οποία και λειτουργούν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που προσφέρουν άνετη διαμονή στους επισκέπτες του νησιού. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα μικρά νησάκια, έτσι και η Ανάφη εκπλήσσει ευχάριστα τους ταξιδιώτες που καταφθάνουν στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου και τους προσφέρει ονειρεμένες διακοπές, σ’ έναν τόπο ήσυχο, γαλήνιο, ιδανικό για ανασυγκρότηση δυνάμεων….

Περιοχές του νησιού:
ΑΝΑΦΗ ΧΩΡΑ, ΚΛΗΣΙΔΙ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ