Η Άνδρος είναι ένα νησί με ιδιαίτερη ταυτότητα. Με τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές της και τα σπουδαία μνημεία της που φανερώνουν πτυχές της λαμπρής της ιστορίας, έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη και αποτελεί έναν αγαπημένο παραθεριστικό προορισμό.

Είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και το δεύτερο σε μέγεθος μετά τη Νάξο. Έχει έκταση 373 τ. χλμ. Χαρακτηριστικό της Άνδρου είναι ότι – σε αντίθεση με τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος – είναι ένα νησί εύφορο και καταπράσινο. Οι απέραντοι ελαιώνες και οι αγροί με τα οπωροφόρα δέντρα δημιουργούν υπέροχα τοπία που δεν συναντάμε σε άλλο κυκλαδονήσι. Επίσης, η Άνδρος φημίζεται για τα πολλά τρεχούμενα νερά της. Εκεί, βρίσκεται και η περίφημη πηγή ΄΄Σάριζα΄΄ που το νερό της κυκλοφορεί εμφιαλωμένο σε όλη την Ελλάδα.

Η Άνδρος βρέχεται από το Αιγαίο που την έχει προικίσει με ονειρεμένες ακρογιαλιές. Το μήκος των ακτών της φτάνει τα 177 χλμ. Οι απέραντες παραλίες της, με την κατάξανθη αμμουδιά και τα καθάρια νερά, προσφέρουν στους λουόμενους αξέχαστες ώρες ξεγνοιασιάς και ηρεμίας.

Η περιήγηση στο νησί γεμίζει κάθε επισκέπτη με μοναδικές εικόνες και συναισθήματα. Δεν είναι μόνο τα πανέμορφα τοπία και οι εναλλαγές τους, ούτε τα όμορφα χωριά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την αρχοντική τους όψη. Αλλά και τα αξιοθέατα (αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικά κτίρια, εκκλησίες και μοναστήρια) που συναντά κανείς και δίνουν άλλη διάσταση στο οδοιπορικό του.

Επισκεφθείτε την και γνωρίστε το νησί που γέννησε πολλούς εφοπλιστές, καπετάνιους και ναυτικούς. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της Χώρας και θαυμάστε τα νεοκλασικά αρχοντικά της. Διασκεδάστε στους νησιώτικους ρυθμούς και αφήστε τη ματιά σας να γεμίζει με τη μαγευτική ομορφιά της Άνδρου.

Περιοχές του νησιού:
ΜΠΑΤΣΙ, ΧΩΡΑ-ΑΝΔΡΟΣ, ΓΑΥΡΙΟ, ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΟΡΜΟΣ ΚΟΡΘΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ, ΑΠΟΙΚΙΑ, ΜΕΣΑΡΙΑ