Η Αντίπαρος το μικρό, πανέμορφο νησάκι των Κυκλάδων, βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πάρου και απέχει από αυτή μόλις ένα ναυτικό μίλι. Το έδαφος του νησιού είναι κυρίως πεδινό.

Η Αντίπαρος έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη χάρη στις φυσικές ομορφιές της, τη γραφικότητα του οικισμούς της και στο σπήλαιο με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Τα τελευταία χρόνια το νησί έχει εξελιχθεί σ’ ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο. Πολλές διασημότητες – απ’ όλο τον κόσμο – επισκέπτονται την Αντίπαρο και περνούν στις υπέροχες ακρογιαλιές της αξέχαστες διακοπές.

Η Αντίπαρος είναι και ο μοναδικός οικισμός του νησιού. Οι ντόπιοι τον αποκαλούν και Κάστρο, λόγο του φημισμένου Ενετικού Κάστρου που βρίσκεται στη περιοχή. Ο οικισμός με τη χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του, τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τη γραφική πλατεία και τα ερείπια του Ενετικού κάστρου να θυμίζουν πτυχές του παρελθόντος, αποτελούν εικόνες αναγνωρίσιμες σε κάθε σχεδόν Κυκλαδονήσι.

Όμως, εδώ, στην Αντίπαρο ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει αυτή την ομορφιά, να χαρεί τους ρομαντικούς περιπάτους στον οικισμό και να ονειροπολήσει περπατώντας αργά στα καλντερίμια του Κάστρου, χωρίς να ενοχλείτε από την πολυκοσμία και τη φασαρία που επικρατεί σε άλλα νησιά.

Οι παραλίες της, φημίζονται για τη φυσική ομορφιά τους και την καθαρότητά τους. Θα απολαύσετε το μπάνιο σας στη Ψαραλυκή, που είναι η δημοφιλέστερη πλαζ του νησιού, στον Αϊ Γιώργη με τα διάφανα νερά και στο Σωρό με τη δαντελένια ακρογιαλιά. Επίσης, πολύ κοντά στον οικισμού του Κάστρου βρίσκεται ο Σφνέικος Γιαλός και τα Λιβάδια. Μην παραλείψετε να κάνετε το γύρο του νησιού με τα καραβάκια. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μερικές από τις ΄΄κρυφές΄΄ παραλίες του νησιού και να επισκεφθείτε τα νησάκια Δεσποτικό και Σάλιαγκα, τα οποία εκτός από αρχαιολογικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον, διαθέτουν και πανέμορφες παραλίες.

Η Αντίπαρος εξελίσσετε εξελίσσεται σε αγαπημένο παραθεριστικό θέρετρων όσων αναζητούν την ηρεμία. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα σας λείψουν και οι ευκαιρίες για διασκέδαση, Αντιθέτως στα μπαράκια του Κάστρου θα περάσετε αξέχαστες βραδιές. Η ντόπια κουζίνα έχει να επιδείξει πολλές νοστιμιές. Στις ταβέρνες του νησιού θα δοκιμάσετε τις εξαιρετικές παραδοσιακές συνταγές. Η διανομή στα ξενοδοχεία της Αντιπάρου ικανοποιεί κάθε απαίτηση. Προσφέρει στους επισκέπτες όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ενώ η φιλοξενία των κατοίκων είναι υποδειγματική.

Η πρόσβαση στην Αντίπαρο γίνεται με fery boat από το λιμάνι της Παροικιάς και από τη Πούντα.