Η Φολέγανδρος, το μικρό νησί των δυτικών Κυκλάδων, τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν δημοφιλή προορισμό για ήσυχες διακοπές. Έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς φίλους, όλων των ηλικιών, οι οποίοι κάθε χρόνο επισκέπτονται το πανέμορφο κυκλαδονήσι για να ξεκουραστούν και να ΄΄αποτοξινωθούν΄΄ από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.

Η Φολέγανδρος βρίσκεται ανάμεσα στη Μήλο και τη Σίκινο. Έχει έκταση 32 τ. χλμ. και το μήκος των ακτών της φτάνει τα 40 χλμ. Είναι ορεινό νησί με βραχώδες έδαφος και χαρακτηρίζεται από τις εναλλαγές των τοπίων του. Άγριοι ορεινοί όγκοι, ειδυλλιακές παραλίες, πράσινα τοπία και κάτασπροι οικισμοί, συνθέτουν την αυθεντική κτκλαδίτικη ομορφιά του νησιού.

Με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, το νησί αν και δεν έχει να επιδείξει αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, διαθέτει μια έμφυτη αρχοντιά και μια ακτινοβολία που δεν θα συναντήσετε αλλού. Η Χώρα με το Ενετικό κάστρο και τον παραδοσιακό οικισμό της. Το γραφικό λιμάνι του νησιού ο Καραβοστάσης. Η Αγκάλη και η Άνω Μερά, μικροί οικισμοί με προσωπικότητα και λάμψη. Οι υπέροχες παραλίες του νησιού με την παρθένα ομορφιά και όλα τοπία που ηρεμούν τη ματιά και επισκιάζουν κάθε αρνητική σκέψη. Όλα στη Φολέγανδρο μοιάζουν παραμυθένια. Επισκεφθείτε την και περάστε τις ωραιότερες διακοπές σας.

Περιοχές του νησιού:
ΧΩΡΑ, ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΗΣ, ΑΓΚΑΛΗ, ΑΝΩ ΜΕΡΑ