Η Ίος ή Νιος, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν οι ντόπιοι το νησί τους, είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων. Βρίσκεται ανάμεσα στη Σαντορίνη, την Πάρο και τη Νάξο. Είναι ένα σχετικά μικρό νησί, που ξεχωρίζει για τις φυσικές καλλονές του. Προικισμένο με απέραντες χρυσαφένιες ακτές και ΄΄στολισμένο΄΄ με πανέμορφους κάτασπρους οικισμούς, εγγυάται σε κάθε επισκέπτη του αλησμόνητες διακοπές.

Το ονειρεμένο αυτό νησί του Αιγαίου τα έχει όλα. Πλούσια ιστορία, που αποτυπώνεται στους αρχαιολογικούς χώρους της Ίου. Λάμψη και γοητεία, που πηγάζει από την αρχιτεκτονική των οικισμών του, που διατηρούν την κυκλαδίτικη παράδοση. Εναλλαγές τοπίων, που ξυπνούν το ρομαντισμό ή προκαλούν δέος με την αγριάδα τους. Και κυρίως, έχει ατελείωτες παραλίες. Αυτό είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του νησιού. Διαθέτει 86 χλμ. ακτογραμμής από τα οποία τα 32 χλμ. είναι αμμουδιές! Σε συνδυασμό με τα καθαρά κρυστάλλινα νερά του πελάγους, δημιουργούν έναν επίγειο παράδεισο.

Η Ίος, έχει εξελιχθεί σε ένα τουριστικό θέρετρο με διεθνή φήμη. Κάθε χρόνο την επισκέπτονται χιλιάδες ταξιδιώτες από κάθε γωνιά της γης για να περάσουν τις ωραιότερες διακοπές τους στο ειδυλλιακό νησί των Κυκλάδων.

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο φημίζεται η Ίος είναι η νυχτερινή της ζωή. Οι έντονοι ρυθμοί διασκέδασης και οι επιλογές που ικανοποιούν κάθε μουσική προτίμηση, συνέβαλαν στο χαρακτηρισμό της Ίου ως το νησί της νεολαίας. Γεγονός βέβαια, που δεν πτοεί καθόλου τις πιο ώριμες ηλικίες καθώς στο κοσμοπολίτικο κυκλαδονήσι καθένας βρίσκει το στέκι του.

Η φιλοξενία των Ιητών είναι υποδειγματική. Στο τομέα της διαμονής θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία και συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων που προσφέρουν στους επισκέπτες τους όλες τις ανέσεις. Στις ταβέρνες του νησιού θα δοκιμάσετε τις εξαιρετικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας.

Επισκεφθείτε την Ίο και αφήστε την να σας κατακτήσει…

Περιοχές του νησιού:
ΜΥΛΟΠΟΤΑΣ, ΧΩΡΑ ΙΟΥ, ΜΑΓΓΑΝΑΡΙ, ΓΙΑΛΟΣ (ΛΙΜΑΝΙ), ΚΟΥΜΠΑΡΑ, ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΟΤΗ, ΨΑΘΗ