Η Κίμωλος είναι ένας ανεξερεύνητος παράδεισος. Το μικρό νησί με τις απίστευτες φυσικές καλλονές ανήκει στο σύμπλεγμα των νοτιοδυτικών Κυκλάδων και βρίσκεται πολύ κοντά στη Μήλο.

Έχει έκταση 37 τ. χλμ. και είναι ηφαιστειογενές νησί, με μοναδική ποικιλία πετρωμάτων. Μερικά από τα σπάνια πετρώματα που συναντάμε στο νησί είναι ο περλίτης, οι καολίνες και τα ιδιαίτερα εντυπωσιακά λευκά βράχια ο μπετονίτης ή η κιμώλια γη, όπως είναι η εμπορική της ονομασία. Στη Κίμωλο υπάρχουν και κοιτάσματα με ημιπολύτιμους λίθους, όπως αμέθυστος, χαλαζίες και οπάλιο.

Εκτός όμως, από τον πλούτο του σε πετρώματα το νησί φημίζεται και για τη χλωρίδα και τη πανίδα του. Στις ακτές του βρίσκει καταφύγιο η μεσογειακή φώκια, ενώ στους ορεινούς της όγκους συναντάτε το σπάνιο είδος της οχιάς λεπετίνα, η μπλε σαύρα, η χρυσή κουκουβάγια και ο θαλασσοκόρακας.

Η Κίμωλος διαθέτει υπέροχες παραλίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Ψιλή αμμουδιά, βότσαλο και βραχώδης ακτές συνθέτουν το μοναδικό παζλ των ακτών της. Οι παραλίες της Αλυκής και της Μπονάτσας είναι από τις μεγαλύτερες αμμουδιές του νησιού. Η παραλία του Αγίου Γεωργίου με τη λευκή αμμουδιά είναι από τα εντυπωσιακότερα τοπία του νησιού. Τα μικρά λιμανάκια με τις κρυφές παραλίες που προσεγγίζονται μόνο με καΐκια δίνουν την αίσθηση της ιδιωτικές πλαζ.

Η Κίμωλος προσφέρετε για ήσυχες διακοπές. Επισκεφθείτε την και αφεθείτε στη μαγεία της…

Περιοχές του νησιού:
ΨΑΘΗ, ΧΩΡΙΟ