Η Μήλος, με τη λαμπερή ομορφιά της Αφροδίτης που για αιώνες έκρυβε στη γη της, τη μυστηριώδη γοητεία που αποπνέουν οι φυσικές καλλονές του τόπου και τα σημαντικά μνημεία που υπάρχουν σε όλο τη νησί, έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη και αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε μορφή τουρισμού.

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο των Κυκλάδων και είναι το πέμπτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος. Η Μήλος ξεχωρίζει για το σχήμα της, μοιάζει με πέταλο, και για το λιμάνι της, τον Αδάμαντα, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Στο ηφαιστειογενές έδαφος του νησιού οφείλονται τα περίεργα σχήματα των πετρωμάτων του, τα υπέροχα χρώματά τους και τα μαγευτικά ακρογιάλια τους με τις λευκόχρυσες αμμουδιές και τα σμιλεμένα βράχια που καθρεφτίζονται στο γαλάζιο του Αιγαίου και μαγνητίζουν τη ματιά του επισκέπτη.

Η Μήλος έχει πλούσιο ορυκτό πλούτο. Συγκεκριμένα η εξόρυξη του οψιδανού ή οψιανού, ένα μαύρο πέτρωμα που μοιάζει με γυαλί και από το οποίο κατασκεύαζαν στο νησί εργαλεία όπλα, συνέβαλε στην οικονομική άνθηση του νησιού τα αρχαία χρόνια. Στο νησί βρίσκεται ένα από τα πιο αρχαία ορυχεία της Μεσογείου.

Η Μήλος κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια και έχει να επιδείξει μια λαμπρή ιστορική διαδρομή. Τα ερείπια των αρχαίων πόλεων και τα αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα φανερώνουν πτυχές μιας πολυσήμαντης πορείας. Σήμερα, με τη λάμψη του Μεσογειακού ήλιου και τον παφλασμό των κυμάτων του Αιγαίου να σφυρίζει το τραγούδι των σειρήνων στους ταξιδιώτες των Κυκλάδων, η Μήλος είναι ένας τόπος ονειρεμένος στον οποίο θα περάσετε τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας.

Επισκεφθείτε την και αφεθείτε στη γοητεία της!

Περιοχές του νησιού:
ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ, ΚΛΕΦΤΙΚΟ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΠΛΑΚΑ, ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΠΡΟΒΑΤΑΣ, ΧΙΒΑΔΟΛΙΜΝΗ, ΤΡΥΠΗΤΗ, ΕΜΠΟΡΕΙΟΣ, ΣΠΗΛΙΑ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΑ, ΣΥΚΙΑ