Μύκονος. Η κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων. Το διασημότερο νησί της Ελλάδας και ο δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το νησί των ανέμων, όπως το αποκαλούν, βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν του συμπλέγματος των Κυκλαδίτικων νησιών και ανάμεσα στη Τήνο και τη Νάξο. Είναι το κοντινότερο νησί στη Δήλο. Από το λιμάνι της Μυκόνου ξεκινούν τα εκδρομικά καΐκια με προορισμό το ιερό νησί της Αρχαιότητας.

Η Μύκονος είναι ένα από τα πρώτα νησιά της Ελλάδας που αξιοποίησε τουριστικά τους φυσικούς του πόρους, οι οποίοι ήταν και είναι ο ήλιος και η θάλασσα. Αυτά τα στοιχεία προέβαλε από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, όταν, δειλά – δειλά, άρχισαν οι πρώτοι παραθεριστές να καταφτάνουν στο νησί. Εντυπωσιασμένοι από την αυθεντική κυκλαδίτικη ομορφιά των οικισμών και από τις υπέροχες παραλίες, αποτέλεσαν τους καλύτερους διαφημιστές του νησιού. Οι Μυκονιάτες συνειδητοποιώντας τη μοναδικότητα του τόπου τους, άρχισαν να δημιουργούν τις κατάλληλες υποδομές. Έτσι, τη δεκαετία του ’60 η Μύκονος είχε ήδη καθιερωθεί ως το νησί των διασημοτήτων. Όλες οι μεγάλες προσωπικότητες του διεθνούς jet set, παραθέριζαν στη Μύκονο. Γρήγορα έγινε μόδα, που – ευτυχώς – δεν πέρασε. Αντιθέτως, κάθε χρόνο η φήμη της μεγαλώνει και οι θαυμαστές πληθαίνουν. Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να ζήσουν στους ρυθμούς της, κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι τα σοκάκια της Χώρας και των γραφικών χωριών, γεμίζουν τις παραλίες με τις φωνές τους και τη νύχτα χορεύουν στο φως του φεγγαριού…

Η Μύκονος είναι η βασίλισσα της διασκέδασης. Εδώ, οι διακοπές σημαίνουν πάρτι. Ένα ατέλειωτο πάρτι που αρχίζει με την άφιξη του επισκέπτη στο λιμάνι και τελειώνει με την αναχώρησή του. Βέβαια αν κάποιος επιθυμεί και στιγμές ηρεμίας, η Μύκονος δε θα τον απογοητεύσει. Κατά τη περιήγησή του στο νησί θα ανακαλύψει κανείς ερημικές παραλίες και ήσυχα χωριουδάκια.

Κι επειδή, η Μύκονος είναι το νησί της καλοπέρασης, σας προσφέρει και άνετη διαμονή στα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα που λειτουργούν στη Χώρα και στα τουριστικά θέρετρα, αλλά και στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και στα studios. Οι τιμές είναι προσιτές για κάθε ταξιδιώτη.

Επισκεφθείτε τη Μύκονο και ζήστε τις διακοπές των ονείρων σας…

Περιοχές του νησιού:
ΧΩΡΑ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΜΟΣ, ΠΛΑΤΥΣ ΓΙΑΛΟΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΟΡΝΟΣ, ΤΟΥΡΛΟΣ, SUPER PARADISE, ΦΤΕΛΙΑ, ΨΑΡΟΥ, ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΝΩ ΜΕΡΑ, ΒΡΥΣΗ, PARADISE, ΠΑΡΑΓΚΑ, ΚΑΛΟ ΛΙΒΑΔΙ, ΕΛΙΑ