Σέριφος. Το μικρό νησί των Κυκλάδων που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του με την άγρια ομορφιά των ορεινών όγκων του και την γοητευτική νησιώτικη όψη του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας.

Καθώς το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι του νησιού, ο επισκέπτης βλέπει εμπρός του να ορθώνονται τα τεράστια βράχια. Η πρώτη αυτή εικόνα δεν κολακεύει το νησί. Μα σαν κοιτάξει κανείς καλύτερα και δει την απέραντη κατάλευκη αμμουδιά που εκτείνεται δίπλα στο λιμάνι, και ψηλά στο λόφο τον οικισμό της Χώρας καταλαβαίνει γιατί η Σέριφος θεωρείται ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων.

Η Σέριφος βρίσκεται ανάμεσα στη Κύθνο και στη Σίφνο και έχει έκταση 70 τ. χλμ. Γυμνοί λόφοι, εύφορες κοιλάδες, όρμοι και απέραντες ακτές συνθέτουν το φυσικό μεγαλείο του νησιού. Ενώ οι γραφικοί οικισμοί με τη χαρακτηριστική νησιώτικη αρχιτεκτονική προσθέτουν τη δική τους λάμψη στο ονειρεμένο σκηνικό του τόπου. Οι διακοπές στη Σέριφο θα σας μείνουν αξέχαστες. Εδώ, μπορεί κανείς να ηρεμήσει και να χαρεί την υπέροχη φύση και κυρίως τις μαγευτικές παραλίες. Μπορεί να διασκεδάσει στα μπαράκια του νησιού ή να περάσει ρομαντικές βραδιές απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα και την ανεπανάληπτη θέα.

Η Σέριφος είναι από τα νησιά που δεν έχει κορεστεί από την τουριστική κίνηση. Έτσι, διατηρεί αναλλοίωτη την παραδοσιακή νησιώτικη φυσιογνωμία της. Γι’ αυτό και θεωρείται ένας από τους δημοφιλής και αγαπημένους προορισμούς διακοπών.

Περιοχές του νησιού:
ΛΙΒΑΔΙ, ΛΙΒΑΔΑΚΙΑ, ΣΕΡΙΦΟΣ ΧΩΡΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΛΙΒΑΔΙ, ΚΟΥΤΑΛΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΑ