Σύρος, η νύμφη του Αιγαίου. Το αρχοντικό νησί των Κυκλάδων δεσπόζει στο κέντρο του νησιώτικου συμπλέγματος και γοητεύει τους επισκέπτες του με τις μοναδικές ομορφιές του.

Η Σύρος, που είναι και η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για ολιγοήμερες ή και πολυήμερες διακοπές καθώς προσφέρει στους επισκέπτες της πληθώρα επιλογών δραστηριοτήτων, διασκέδασης και περιήγησης. Επιπλέον η κοντινή της απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά (80 ναυτικά μίλια) και η τακτική της σύνδεση με αυτό αλλά και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, την καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλή στους φίλους των ταξιδιών.

Η Σύρος ή Σύρα, όπως αλλιώς την αποκαλούν, γειτονεύει από την βορειοανατολική πλευρά προς το νότο με την Άνδρο, τη Tήνο, τη Mύκονο, τη Nάχο και την Πάρο. Από την νοτιοδυτική πλευρά προς τα δυτικά με τη Σίφνο, τη Σέριφο, τη Kύθνο και τη Kέα. Καθώς το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι της Ερμούπολης, το οποίο υπήρξε το πρώτο εμπορικό λιμάνι της Ελλάδας, καταλαβαίνει γιατί όλοι την αποκαλούν «Αρχόντισσα». Η πρωτεύουσα του νησιού και του νομού Κυκλάδων είναι κτισμένη αμφιθεατρικά. Τα μεγαλόπρεπα νεοκλασικά κτίρια, τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά του περασμένου αιώνα, οι επιβλητικές εκκλησίες και οι παραδοσιακοί οικισμοί, είναι οι πρώτες εικόνες που θα γεμίσουν τη ματιά σας.

Η περιήγηση στο νησί είναι γεμάτη εκπλήξεις. Η Σύρος έχει έκταση 86 τ. χλμ. και χαρακτηρίζεται από τις εναλλαγές των τοπίων της. Καθώς διασχίζει κανείς την ενδοχώρα παρατηρεί τους άγονους ορεινούς όγκους να δίνουν τη θέση τους στους εύφορους κάμπους και τις κοσμοπολίτικες πλαζ στους μικρούς και απομονωμένους κολπίσκους.

Τα χωριά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα παραθαλάσσια θέρετρα με τις μεγαλοπρεπής επαύλεις, αποκαλύπτουν τη μοναδικότητα αυτού του νησιού.
Η Σύρος είναι ένα κοσμοπολίτικο νησί και ανεπτυγμένο τουριστικά. Οι επιλογές διασκέδασης ικανοποιούν όλα τα γούστα. Εκτός από τα μπαράκια και τα κέντρα με ζωντανή μουσική που θα περάσετε αξέχαστες βραδιές, στο νησί λειτουργεί κινηματογράφος και θέατρο. Ενώ όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τη τύχη τους δεν έχουν παρά να επισκεφθούν το Καζίνο του νησιού.

Στο τομέα της διαμονής οι επιλογές είναι πολλές. Στην Ερμούπολη και στα υπόλοιπα τουριστικά θέρετρα του νησιού, λειτουργούν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια με τιμές προσιτές για κάθε επισκέπτη.

Περιοχές του νησιού:
ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, ΓΑΛΗΣΣΑΣ, ΑΖΟΛΙΜΝΟΣ, ΜΕΓΑΣ ΓΙΑΛΟΣ, KINI, ΦΟΙΝΙΚΑΣ, ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ