Λέσβος, το νησί με τις απερίγραπτες ομορφιές, την μακραίωνη ιστορία και τα αξιόλογα μνημεία. Η πατρίδα μεγάλων προσωπικοτήτων, που δόξασαν το νησί τους σε όλες τις ιστορικές περιόδους. Ο τόπος που παράγει εκλεκτά προϊόντα, όπως λάδι, ούζο και τυριά που η εξαίρετη ποιότητά τους και η μοναδική τους γεύση τα έχει γνωστά στο πανελλήνιο.

Η Λέσβος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας, μετά την Κρήτη και την Εύβοια. Βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, ανάμεσα στη Χίο και τη Λήμνο και πολύ κοντά στις ακτές της Τουρκίας. Έχει έκταση 1630 τ. χλμ. Είναι ένα εύφορο νησί, κατάφυτο από πεύκα και ελιές και έντονες εναλλαγές των τοπίων που γοητεύει κάθε επισκέπτη.

Η Λέσβος ή η Μυτιλήνη, όπως αποκαλούν το νησί από το όνομα της πρωτεύουσάς του, τα έχει όλα. Βουνά, πεδιάδες, καταπράσινες εκτάσεις, μαγευτικούς κόλπους κι απέραντες αμμουδιές. Η φύση στάθηκε γενναιόδωρη με το αιγαιοπελαγίτικο νησί και το προίκισε με ξεχωριστές ομορφιές. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το απολιθωμένο δάσος, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία Γεωλογικής Κληρονομιάς της χώρας μας και οι ιαματικές πηγές, γνωστές από την αρχαιότητα για την ευεργετική τους δράση οι οποίες είναι οι θερμότερες της Ευρώπης.

Εξίσου δημιουργικοί και ευφάνταστοι υπήρξαν ανέκαθεν οι κάτοικοι του νησιού που το κόσμησαν με στολίδια ανυπολόγιστης αξίας. Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα επιβλητικά βυζαντινά και ενετικά κάστρα, τα μεγαλοπρεπή μοναστήρια και οι εκκλησίες, τα εκθέματα των μουσείων, τα χωριά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους, όλα φανερώνουν πτυχές της πολυσήμαντης ιστορικής διαδρομής του της Λέσβου και το ανώτερο πολιτισμικό επίπεδο που χαρακτήριζε τους κατοίκους σε όλες τις ιστορικές περιόδους.

Σήμερα, η Λέσβος αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Προσφέρεται για κοσμικές διακοπές αλλά και για ήσυχες. Σ’ ένα τόσο μεγάλο νησί οι επιλογές ποικίλουν. Στα ανεπτυγμένα παραθεριστικά θέρετρα του νησιού, με την άρτια τουριστική υποδομή, μπορεί κανείς να απολαύσει όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Η διαμονή, η διασκέδαση και το φαγητό θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Αν προτιμάτε ήρεμες διακοπές, η διαμονή στις λιγότερο κοσμικές και πολυσύχναστες περιοχές, θα σας αποκαλύψει ένα διαφορετικό πρόσωπο του νησιού. Οι περιηγήσεις στα γραφικά χωριά και οι εικόνες της παραδοσιακής ζωής συγκινούν κάθε φυσιολάτρη.

Γνωρίστε το νησί της Σαπφούς, του Μυριβήλη, του Θεόφιλου, του Βενέζη και του Ελύτη. Ταξιδέψτε στις παραμυθένιες γειτονιές της Λέσβου και αφήστε τη ματιά σας να γεμίσει από το μεγαλείο του τόπου που ενέπνευσε μερικές από τις μεγαλύτερες μορφές που γέννησε η χώρα μας.

Περιοχές του νησιού:
ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΑΝΤΙΣΣΑ, ΜΟΛΥΒΟΣ, ΧΑΡΑΜΙΔΑ, ΠΕΤΡΑ, ΣΙΓΡΙ, ΘΕΡΜΗ, ΚΑΛΛΟΝΗ, ΠΛΩΜΑΡΙ, ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ, ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ, ΝΥΦΙΔΑ, ΣΥΚΑΜΙΝΕΑ Ή ΣΥΚΑΜΙΑ, ΣΚΑΛΑ ΕΡΕΣΟΥ, ΒΑΤΕΡΑ, ΑΓΙΟΣ ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ, ΕΦΤΑΛΟΥ, ΑΓΡΑ, ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΣ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΓΙΑΣΟΣ, ΛΟΥΤΡΑ, ΚΟΛΠΟΣ ΓΕΡΑΣ,  ΝΕΑΠΟΛΗ, ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΒΑΡΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ