Η Σκιάθος, το σμαραγδένιο νησί των Σποράδων, θεωρείται ένα από τα ωραιότερα του Αιγαίου. Πυκνά δάση καλύπτουν το ορεινό τμήμα του νησιού, ενώ οι εξωτικές παραλίες του έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Τα διάσημα Λαλάρια με τα πανύψηλα λευκά βράχια και οι κοσμοπολίτικες Κουκουναριές αποτελούν σήμα κατατεθέν του νησιού και πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η Σκιάθος είναι το πιο κοσμικό νησί των Βόριων Σποράδων και το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά. Ανήκει στο νομό Μαγνησίας και είναι το πρώτο νησί που συναντάμε ανατολικά του Πηλίου. Απέχει 41 ν. μ. από τον Βόλο και 44 ν. μ. από τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Είναι ένα σχετικά μικρό νησί με έκταση που δεν ξεπερνά τα 48 τ. χλμ. αλλά με αστείρευτες ομορφιές που μαγνητίζουν τη ματιά κάθε επισκέπτη. Έχει χαμηλά κατάφυτα βουνά, απέραντες αμμουδιές και πολλούς όρμους και λιμανάκια που προσεγγίζονται με καΐκια και είναι ιδανικά για να νοιώσετε για λίγο σαν …Ροβινσώνες, κυρίαρχοι ενός παραδείσου.

Η Σκιάθος προσφέρετε για κάθε είδους διακοπές. Είναι ο κήπος της Εδέμ που κάθε φυσιολάτρης – και όχι μόνο – αναζητά.

Έχει αξιόλογα ιστορικά μοναστήρια που αξίζει να επισκεφθείτε. Ιστορικά μνημεία, όπως το Κάστρο και το Μπούρτζι, που αποτελούν θεματοφύλακες της ιστορίας της. Η πατρίδα του μεγάλου μας λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη δε θα μπορούσε να μην διακρίνεται και για την ιδιαίτερη κουλτούρα της, όπως αυτή αποτυπώνεται σε κάθε δραστηριότητα των κατοίκων της.

Για σας που ταυτίζετε τις διακοπές, με την διασκέδαση και το ξενύχτι, η Σκιάθος αποτελεί ιδανικό προορισμό. Διαθέτει club και μπαράκια που παίζουν μουσική όλων των ειδών αλλά και κέντρα με ζωντανή μουσική. Οι …χοροί κρατούν ως την ανατολή της νέας μέρας…

Περιοχές του νησιού:
ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ, ΒΡΩΜΟΛΙΜΝΟΣ, ΣΚΙΑΘΟΣ ΠΟΛΗ, ΠΟΥΝΤΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΜΟΣ, ΚΟΛΙΟΣ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΣΕΛΗΝΟΣ, ΑΧΛΑΔΙΕΣ, ΑΜΜΟΥΔΙΑ, TΡΟΥΛΟΣ, ΦΤΕΛΙΑ, ΛΑΛΑΡΙΑ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ, ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ