Σκόπελος, ένας καταπράσινος παράδεισος. Το νησί των Βόρειων Σποράδων, όπου το πράσινο των πεύκων συναντά το γαλάζιο του Αιγαίου και δημιουργούν τοπία απαράμιλλης ομορφιάς που μαγεύουν τις αισθήσεις.

Η Σκόπελος είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος. Βρίσκεται ανάμεσα στη Σκιάθο και την Αλόννησο και έχει έκταση 96 τ. χλμ. Είναι ένα εύφορο νησί που χαρακτηρίζεται από τη πυκνή βλάστηση. Εκτός από τις κατάφυτες δασικές εκτάσεις, τους απέραντους ελαιώνες και τα οπωροφόρα δέντρα, το νησί έχει και μακραίωνη παράδοση στην αμπελουργία. Το εξαιρετικό κρασί που παράγει είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας.

Μα πάνω απ’ όλα η Σκόπελος εντυπωσιάζει με τις υπέροχες ακρογιαλιές της. Στο Αιγαιοπελαγίτικο νησί θα συναντήσετε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας μας. Κλειστοί όρμοι και απάνεμα λιμανάκια που περιβάλλονται από πανύψηλα δέντρα τα οποία φτάνουν ως την ακροθαλασσιά και εκτεταμένες αμμουδιές, άρτια οργανωμένες που προσφέρουν στους λουόμενους όλες τις ανέσεις και τις δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.

Τα τελευταία χρόνια η Σκόπελος βρίσκεται ανάμεσα στους δημοφιλής ταξιδιωτικούς προορισμούς. Κάθε καλοκαίρι χιλιάδες ταξιδιώτες καταφθάνουν στο λιμάνι της. Οι τουριστικές υποδομές του νησιού, είναι ικανοποιητικές. Κάθε χρόνο δημιουργούνται και νέες τουριστικές επιχειρήσεις. Έτσι, η Σκόπελος έχει μετατραπεί σ’ ένα κοσμικό νησί που προσφέρει στους παραθεριστές της πληθώρα επιλογών. Μπορείτε να περάσετε ήσυχες διακοπές εξερευνώντας το νησί και να διασκεδάσετε στα νυχτερινά στέκια της Σκοπέλου.

Οι διακοπές των ονείρων σας παίρνουν σάρκα και οστά στον παράδεισο του Αιγαίου. Τη Σκόπελο…

Περιοχές του νησιού:
ΧΩΡΑ, ΣΤΑΦΥΛΟΣ, ΠΑΝΟΡΜΟΣ, ΝΕΟ ΚΛΗΜΑ – ΕΛΙΟΣ, ΜΗΛΙΑ, ΑΓΝΩΝΤΑΣ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ