Η Σκύρος είναι ένα από τα λίγα νησιά του Αιγαίου που η τουριστική κίνηση δεν έχει αλλοιώσει τις ομορφιές της. Διατηρεί την παραδοσιακή της ταυτότητα και με τις φυσικές καλλονές της και την αρχοντιά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της, γοητεύει κάθε επισκέπτη.

Το πανέμορφο αυτό νησί βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν του Αιγαίου. Είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί των Σποράδων και το πιο εντυπωσιακό χάρη στις έντονες αντιθέσεις του. Το βόρειο τμήμα του νησιού είναι κατάφυτο, ενώ το νότιο βραχώδες. Από τη μια τα γαλήνια καταπράσινα τοπία και από την άλλη η άγρια κι επιβλητική ομορφιά συνθέτουν το ονειρεμένο σκηνικό των διακοπών κάθε φυσιολάτρη.

Μια ακόμη ιδιαιτερότητα της Σκύρου είναι ότι παρόλο που ανήκει στο σύμπλεγμα των βόρειων Σποράδων, διοικητικά υπάγεται στο νομό Ευβοίας. Βρίσκεται σε απόσταση 22 ν.μ. βορειοανατολικά από τη Κύμη Ευβοίας, με την οποία συνδέεται με τακτικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Η επιβλητική Χώρα με το Βυζαντινό Κάστρο, οι γραφικοί οικισμοί, οι υπέροχες αμμουδιές και πεντακάθαρα νερά, θα σας γεμίζουν εικόνες αλησμόνητες.
Κατά την περιήγησή σας στη πόλη και στα χωριά, την προσοχή σας θα τραβήξουν και τα καταστήματα με είδη παραδοσιακής τέχνης. Τα Σκυριανά κεραμικά, τα κεντήματα και τα ξυλόγλυπτα διακοσμητικά και έπιπλα έχουν μακραίωνη παράδοση στο νησί. Ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους και τα περίτεχνα σχέδιά τους.
Οι τουριστικές υποδομές του νησιού ικανοποιούν τις ανάγκες των επισκεπτών. Στη Χώρα και στις παραθαλάσσιες περιοχές λειτουργούν ξενοδοχεία και συγκροτήματα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων που παρέχουν στους παραθεριστές του νησιού όλες τις ανέσεις.

Η Σκυριανή κουζίνα σας επιφυλάσσει πολλές γαστρονομικές απολαύσεις. Δοκιμάστε τις συνταγές από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, καθώς και τα ντόπια κρεατικά και τα τυριά.

Παρόλο που η Σκύρος δε φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή, οι ευκαιρίες για διασκέδαση δε θα σας λείψουν. Στα μπαράκια και στα κέντρα με ζωντανή μουσική θα περάσετε αξέχαστες βραδιές.

Στη Σκύρο θα πάτε με ταχύπλοο από την Κύμη της Ευβοίας. Επίσης, συνδέετε και με τα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων και το Βόλο. Η Σκύρος διαθέτει και αεροδρόμιο. Καθημερινά πραγματοποιούνται πτήσεις από το αεροδρόμιο των Σπάτων προς το αεροδρόμιο του νησιού που απέχει 11 χλμ. από την Χώρα.

Περιοχές του νησιού:
ΣΚΥΡΟΣ – ΧΩΡΑ, ΜΩΛΟΣ, ΓΙΑΛΟΣ – ΜΑΓΑΖΙΑ, ΑΣΠΟΥΣ, ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ, ΛΙΝΑΡΙΑ, ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ, ΠΕΥΚΟΣ, ΤΡΕΙΣ ΜΠΟΥΚΕΣ