Το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Αττικής είναι η Ραφήνα, στα βορειοδυτικά της Αθήνας. Η Ραφήνα απέχει 30 χλμ από το κέντρο της Αθήνας, 40 χλμ από το λιμάνι του Πειραιά και μόλις 10 χλμ από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Προορισμοί:

Το λιμάνι της Ραφήνας είναι το μόνο λιμάνι που εξυπηρετεί τα πλοία για την Άνδρο, καθώς η διαδρομή είναι πιο σύντομη από τον Πειραιά. Από εκεί φεύγουν επίσης πλοία για Τήνο και Μύκονο.

Πώς να πάτε στη Ραφήνα:

  • Aπό το κέντρο της Αθήνας
    • Με λεωφορείο: Καθώς το μετρό δεν πηγαίνει μέχρι τη Ραφήνα, πρέπει να πάρετε το λεωφορείο ως εκεί. Αν βρίσκεστε στο κέντρο της Αθήνας, θα πάρετε το λεωφορείο από το Πεδίο του Άρεως. Τα λεωφορεία που πηγαίνουν στη Ραφήνα είναι υπεραστικά και έχουν πορτοκαλί χρώμα. Για να πάτε στο Πεδίον του Άρεως, παίρνετε το μετρό μέχρι την πλατεία Βικτωρίας, ανεβαίνετε την οδό Χέυδεν και στο τέλος του δρόμου, θα βρείτε το Πεδίον του Άρεως. Τα λεωφορεία για τη Ραφήνα φεύγουν περίπου κάθε ώρα. Η διαδρομή μέχρι τη Ραφήνα διαρκεί περίπου 1 ώρα, ανάλογα με την κίνηση που θα συναντήσετε.
  • Aπό το αεροδρόμιο της Αθήνας
    • Με λεωφορείο: Για να πάτε από το αεροδρόμιο της Αθήνας στη Ραφήνα, θα πάρετε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ έξω από τον τερματικό. Υπάρχουν δρομολόγια κάθε ώρα και η διαδρομή διαρκεί 30 λεπτά.

Τηλέφωνα Λιμεναρχείου Ραφήνας: 22940 22300, 22940 22481