Το Καστελόριζο ή Μεγίστη είναι το ανατολικότερο νησί του Αιγαίου και της Ελλάδας. Κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια και έχει να επιδείξει μια σπουδαία ιστορική διαδρομή.

Το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων απέχει 72 ν.μ. από τη Ρόδο και μόλος 1 μίλι από τις νότιες ακτές της Τουρκίας. Έχει έκταση 9,5 τ. χλμ. και βραχώδες έδαφος. Το μικρό αυτό νησί στις αρχές του 20ου αιώνα αριθμούσε 15.000 κατοίκους! Τώρα, τίποτα πια δε θυμίζει αυτή την πολιτεία που ευημερούσε. Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού δεν ξεπερνούν τους 300 και ο οικισμός με τα ερειπωμένα και κατεστραμμένα σπίτια από τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάζουν μια εικόνα εγκατάλειψης και ένα τεράστιο γιατί έρχεται αυθόρμητα στα χείλη των επισκεπτών. Τα τελευταία χρόνια όμως, το Καστελόριζο τείνει να ξαναβρεί την παλιά του αίγλη.

Το νησί «ανακαλύφθηκε» τουριστικά και ολοένα και περισσότεροι φίλοι των ταξιδιών αγκυροβολούν στο όμορφο αυτό Αιγαιοπελαγίτικο λιμάνι. Αφορμή στάθηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ταινίαMediterraneo, σκηνές της οποίας γυρίστηκαν στο νησί. Έτσι, το Καστελόριζο απέκτησε μεγάλη φήμη. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός στους Ιταλούς.

Το Καστελόριζο προσφέρετε για ήσυχες διακοπές και ανταμείβει κάθε επισκέπτη του με τις μοναδικές ομορφιές του, τις εκπληκτικές παραλίες του και την μοναδική φιλοξενία των κατοίκων του, που σε κάνουν να νοιώσεις σαν στο σπίτι σου.

Το Καστελόριζο είναι ένα αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο. Οι μέχρι τώρα υποδομές του καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών του. Λειτουργούν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Περιοχές του νησιού:
ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΧΩΡΑ, ΝΗΣΟΣ ΡΩ