Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης. Το βορειότερο νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων έμελλε να μείνει στην ιστορία ως ο ιερότερος τόπος της Ορθοδοξίας. Το νησί, στο όποιο το 95 μ.Χ. ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη, αποτελεί πανελλήνιο και πανορθόδοξο τόπο προσκυνήματος.

Η Πάτμος είναι προικισμένη με μοναδικές ομορφιές. Οι εναλλαγές των τοπίων της εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη, καθώς οι βραχώδης λόφοι δίνουν τη θέση τους σε κατάφυτες πεδινές εκτάσεις. Κι ανάμεσά τους οι παραδοσιακοί οικισμοί, με τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική τους και τις αναρίθμητες εκκλησιές δημιουργούν μια μοναδική εικόνα. Το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, οι ατέλειωτες δαντελωτές ακτές και τα μικρά απάνεμα λιμανάκια, δικαιώνουν την απόφαση κάθε ταξιδιώτη να επισκεφθεί αυτό το ξεχωριστό Αιγαιοπελαγίτικο νησί.

Βρίσκεται ανάμεσα στην Ικαρία και στη Λέρο και έχει έκταση 34 τ. χλμ. Το νησί χαρακτηρίζεται από τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές του.
Σήμα κατατεθέν όμως, της Πάτμου αποτελεί το Καστρομονάστηρο του Αγίου Ιωάννη και η Χώρα που εκτείνεται γύρω από αυτό. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Πάτμος το 1981, χαρακτηρίστηκε με ειδικό νόμο από τη Βουλή των Ελλήνων, Ιερό νησί. Επίσης, από το 1999 συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Μέχρι και πριν λίγα χρόνια η Πάτμος άνηκε στα νησιά που προσφέρονται για ήσυχες διακοπές. Τώρα, πλέον δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στα πλαίσια της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού έχουν δημιουργηθεί αρκετές επιχειρήσεις που φροντίζουν και για τη νυχτερινή διασκέδαση των επισκεπτών του νησιού. Οι επιλογές ικανοποιούν όλα τα γούστα. Γραφικά ταβερνάκια, κέντρα με παραδοσιακή μουσική, καφετέριες και μπαράκια. Επίσης, διοργανώνονται από το δήμο βραδιές με παραδοσιακό γλέντι. Για τη διαμονή σας θα βρείτε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και ενοικιαζόμενα δωμάτια με όλες τις ανέσεις.

Γενικότερα, η Πάτμος είναι ένας προορισμός που τα έχει όλα. Επισκεφθείτε την και γνωρίστε το μεγαλείο της φύσης αλλά και της ανθρώπινης δημιουργίας μέσα από τα ιστορικά μνημεία της.

Περιοχές του νησιού:
ΣΚΑΛΑ, ΧΩΡΑ – ΠΑΤΜΟΣ, ΓΡΙΓΟΣ, ΚΑΜΠΟΣ, ΜΕΛΟΙ, ΜΕΡΙΧΑΣ