Η Τήλος βρίσκεται ανάμεσα στη Νίσυρο και στη Χάλκη. Είναι ένα μικρό νησί, με πολλές φυσικές ομορφιές και ιστορικά μνημεία, που όμως είναι αναξιοποίητο τουριστικά. Διατηρεί αναλλοίωτη την παραδοσιακή του ταυτότητα και εκπλήσσει ευχάριστα τους λιγοστούς επισκέπτες του με την γραφικότητα των τοπίων και των οικισμών του καθώς και με τις υπέροχες παραλίες του.

Το νησί έχει έκταση 63 τ. χλμ. και το έδαφός του – ως επί το πλείστον – είναι πετρώδες, με εξαίρεση μια μικρή εύφορη κοιλάδα που συναντάμε στην ενδοχώρα του νησιού. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία, τη γεωργία και τη αλιεία. Είναι πιστοί στα παραδοσιακά ήθη και έθιμα και διακρίνονται για τη φιλοξενία τους. Η Τήλος κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια. Τα ερείπια της αρχαίας πόλης στο Μεγάλο Χωριό, το Ενετικό Κάστρο, οι βυζαντινές εκκλησίες και τα οστά των νάνων ελεφάντων που βρέθηκαν στο σπήλαιο Χαρκαδιό, φανερώνουν σημαντικές πτυχές της ιστορίας του νησιού.

Η Τήλος είναι ένα από τα πιο απομονωμένα νησιά των Δωδεκανήσων. Αν το ζητούμενό σας είναι ήσυχες διακοπές σ’ ένα πανέμορφο περιβάλλον, επισκεφθείτε την Τήλο και καλές διακοπές!

Περιοχές του νησιού:
ΛΙΒΑΔΙΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ