Ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος. Ένα νησί κοσμοπολίτικο, που συνδυάζει τη γραφικότητα και την αρχοντιά. Οι Παξοί, το μικρότερο νησί των Επτανήσων, μαγεύουν κάθε επισκέπτη τους. Βρίσκονται σε απόσταση 7 ν.μ. νότια της Κέρκυρας και σε απόσταση 8 ν.μ. δυτικά των ηπειρωτικών ακτών.

Όπως, όλα τα Ιόνια νησιά και οι Παξοί χαρακτηρίζονται από τη πυκνή τους βλάστηση και κυρίως φημίζονται για τους απέραντους ελαιώνες τους. Οι φυσικές καλλονές των Παξών αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Το νησί θεωρείται ένα από τα κοσμοπολίτικα της χώρας μας. Προσφέρετε για φυσιολατρικές διαδρομές στην κατάφυτη ύπαιθρο και στις μαγευτικές παραλίες του, για ρομαντικές βόλτες στους γραφικούς οικισμούς και για διασκέδαση αλά ελληνικά στα μπαράκια που λειτουργούν στα παραθεριστικά θέρετρα του νησιού.

Οι Παξοί σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία δημιουργήθηκαν όταν ο Ποσειδώνας κτύπησε με την τρίαινά του την Κέρκυρα αποκόβοντας από τον κορμό της ένα κομμάτι και σχηματίζοντας έτσι το νησί που στέγασε τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη. Γι’ αυτό και το σύμβολο των Παξών είναι η τρίαινα. Εκτός, όμως των μυθολογικών αφηγήσεων το νησί έχει και μια σπουδαία ιστορική διαδρομή, καθώς κατοικείται από τα πανάρχαια χρόνια και αποτέλεσε το μήλο της έριδος ανάμεσα σε πολλούς κατακτητές, ακολουθώντας τη κοινή μοίρα με τη γειτονική Κέρκυρα.

Σήμερα, οι Παξοί ανήκουν διοικητικά στο νομό Κέρκυρας. Έχουν περίπου 2500 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την ελαιοκαλλιέργεια, την αλιεία και το τουρισμό. Κύριο προϊόν του νησιού είναι το λάδι, το οποίο είναι εξαιρετικής ποιότητας και θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας.

Οι Παξοί, είναι ένα ανεπτυγμένο τουριστικά νησί. Διαθέτει πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και γενικά οι υποδομές τους ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν αποκτήσει διεθνή φήμη και πολλές προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο έχουν παραθερίσει στο νησί.

Περιοχές του νησιού:
ΓΑΪΟΣ, ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ, ΛΑΚΚΑ, ΛΟΓΓΟΣ