Η Πάρος, το πανέμορφο και κοσμοπολίτικο Αιγαιοπελαγίτικο νησί, ανήκει στους δημοφιλής καλοκαιρινούς προορισμούς. Οι φυσικές καλλονές του τόπου, η παραδοσιακή κυκλαδίτικη ομορφιά των οικισμών και η άψογη τουριστική οργάνωση του νησιού, σε συνδυασμό πάντα με τη ζεστή κι εγκάρδια φιλοξενία των κατοίκων, δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αλησμόνητες διακοπές.

Βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων και θεωρείται ένα από τα ομορφότερα και γραφικότερα νησιά του συμπλέγματος. Είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί, μετά τη Νάξο και την Άνδρο.

Η ιστορία της Πάρου χάνεται στα βάθη των αιώνων. Από την αρχαιότητα, λόγο της γεωγραφικής της κυρίως θέσης, πρωταγωνιστούσε στα ιστορικά δρώμενα που καθόρισαν την πορεία των Κυκλάδων. Υπήρξε διοικητικό και εμπορικό κέντρο του Αιγαίου και σταυροδρόμι πολλών πολιτισμών. Γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και υπέστη πολλά δεινά από τους κατακτητές που κατά περιόδους κυριάρχησαν στο νησί.

Όλο το πολυσήμαντο παρελθόν, αποτυπώνεται στα ερείπια των αρχαιολογικών χώρων, στα ιστορικά μνημεία και στα μουσεία που φιλοξενούν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Οι μεγαλοπρεπής βυζαντινές εκκλησίες και τα μοναστήρια με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική που συναντά κανείς κατά την περιήγησή του στο νησί, φανερώνουν τη βαθιά πίστη των Παριανών.

Η Πάρος, διαθέτει αμέτρητες φυσικές ομορφιές. Οι ειδυλλιακές παραλίες της με τα καταγάλανα νερά και την απέραντη αμμουδιά, προσφέρονται για κολύμπι και θαλάσσια σπορ. Στην Παροικιά, τη γοητευτική πρωτεύουσα, θα χαρείτε τους περιπάτους στα στενά καλντερίμια, θα δείτε μερικά από τα σημαντικά αξιοθέατα του νησιού και το βράδυ θα διασκεδάσετε στα ξενυχτάδικα. Στη Νάουσα, θα δείτε το γραφικότερο λιμανάκι του Αιγαίου και θα γευματίζετε με θέα το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού. Στα γραφικά χωριά του νησιού θα απολαύσετε ρομαντικούς περιπάτους και θα νιώσετε τη γοητεία της παράδοσης. Λεύκες, Μάρπησσα, Αλυκή, Αμπελάς, Δρυός, Πίσω Λιβάδι, Πούντα, είναι οι δημοφιλέστεροι οικισμοί που δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε.

Στο νησί υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, που απευθύνονται στις απαιτήσεις διαμονής κάθε ταξιδιώτη.
Μη ξεχνάτε ότι η Πάρος έχει πλέον παράδοση στο τουρισμό. Οι εξαιρετικές τουριστικές υποδομές της και οι ΄΄εκπαιδευμένοι΄΄ κάτοικοι – επιχειρηματίες, αποτελούν εγγύηση για την καλοπέρασή σας.

Περιοχές του νησιού:
ΝΑΟΥΣΣΑ, ΔΡΥΟΣ, ΠΑΡΟΙΚΙΑ, ΑΜΠΕΛΑΣ, ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΕΣ, ΛΟΓΑΡΑΣ, ΑΛΥΚΗ, ΛΕΥΚΕΣ, ΠΙΣΩ ΛΙΒΑΔΙ, ΜΑΡΠΗΣΣΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ, ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΟΥΝΤΑ, ΜΠΟΥΝΤΑΡΙ