Η Σίκινος, το μικρό νησί των νότιων Κυκλάδων, κερδίζει τους επισκέπτες της με την αυθεντικότητά της. Εδώ, ο χρόνος έχει σεβαστεί τις ομορφιές της φύσης και τις ανθρώπινες δημιουργίες. Οι εικόνες που κατακλύζουν τη ματιά του ταξιδιώτη από τη στιγμή που το πλοίο θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι και κατά την περιήγησή του στο νησί, μένουν χαραγμένες για πάντα στην καρδιά του.

Η Σίκινος βρίσκεται ανάμεσα στην Ίο και στη Φολέγανδρο. Είναι ένα από τα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων, το οποίο διατηρεί αναλλοίωτο το παραδοσιακό του χρώμα. Το σχήμα του νησιού είναι μακρόστενο και έχει έκταση 41 τ.χλμ. Χαρακτηριστικός είναι ο απότομος γκρεμός που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού. Εκεί, στο χείλος του γκρεμού είναι κτισμένη η Χώρα. Στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, στην οποία βρίσκεται το λιμάνι της Σίκινου, το έδαφος είναι ομαλό.

Στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού το έδαφος είναι πετρώδες. Ένα τμήμα του καλύπτεται από ελαιόδεντρα στα οποία οφείλεται και το εκλεκτό ελαιόλαδο του νησιού. Το νησί αντιστέκεται ακόμη στη μαζική εισβολή του τουρισμού. Βέβαια στην Αλοπρόνοια και στη Χώρα λειτουργούν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που προσφέρουν άνετη διαμονή στους επισκέπτες του νησιού, καθώς και ταβέρνες και μπαρ.

Τη Σίκινο την επισκέπτονται κυρίως όσοι επιθυμούν ήσυχες διακοπές, μακριά από τα κοσμικά και θορυβώδη μέρη. Στις παραλίες της θα περάσετε αξέχαστες ώρες χαλάρωσης απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα. Περπατώντας στα σοκάκια της Χώρας θα ταξιδέψετε στις γειτονιές του ονείρου…

Περιοχές του νησιού:
ΧΩΡΑ – ΣΙΚΙΝΟΣ, ΑΛΟΠΡΟΝΟΙΑ, ΕΠΙΣΚΟΠΗ