Η Χίος, το μυροβόλο νησί του Αιγαίου κατακτά κάθε επισκέπτη του. Η μυρωδιά της μαστίχας κι η αλμύρα της θάλασσας κυριαρχούν σε όλο το νησί. Ενώ η πυκνή βλάστηση και οι απέραντες παραλίες της γεμίζουν χρώματα τη ματιά των ταξιδιωτών, δικαιώνοντας την απόφασή τους να περάσουν τις διακοπές τους στον αιγαιοπελαγίτικο παράδεισο.

Η Χίος, βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο ανάμεσα στη Σάμο και τη Μυτιλήνη και κοντά στα Μικρασιατικά παράλια. Η Χίος, οι Οινούσσες και τα Ψαρά αποτελούν το νομό Χίου. Είναι το πέμπτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας. Έχει έκταση 842 τ. χλμ. και χαρακτηρίζεται ως ορεινό νησί. Πρόκειται για ένα καταπράσινο νησί. Πυκνά πευκοδάση, απέραντες εκτάσεις με μαστιχόδεντρα και άφθονα τρεχούμενα νερά συνθέτουν το φυσικό κάλλος του νησιού. Προικισμένο με σπάνιες ομορφιές, δαντελωτές ακρογιαλιές, παραλίες με αμμουδιές και πολύχρωμα βότσαλα, αποτελεί πόλο έλξης για κάθε φυσιολάτρη.

Η πόλη της Χίου, σύγχρονη και κοσμική προσφέρει στους επισκέπτες όλες τις ανέσεις και πληθώρα επιλογών δραστηριοτήτων. Όσο αφορά την περιήγηση στα χωριά του νησιού, οι εκπλήξεις είναι πολλές κι ευχάριστες. Τα μεσαιωνικά χωριά με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους ξυπνούν αισθήματα πρωτόγνωρα. Τα αξιόλογα μνημεία που υπάρχουν διάσπαρτα σε όλο το νησί αποκαλύπτουν πτυχές της ιστορικής του διαδρομής.

Κατά τη παραμονή σας στη Χίο θα απολαύσετε τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων και θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε μαζί τους σε κάποιο πανηγύρι. Θα δοκιμάσετε τη νησιώτικη κουζίνα και τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.

Η Χίος είναι ένας προορισμός που τα έχει όλα. Φυσική ομορφιά, ιστορία, πολιτισμό, κουλτούρα. Κάθε επισκέπτης βρίσκει στη μυροβόλο νήσο το χαμένο παράδεισο των παιδικών του ονείρων…

Περιοχές του νησιού:
ΧΙΟΣ ΠΟΛΗ, ΛΑΓΚΑΔΑ, ΚΑΡΦΑΣ, ΛΙΘΙ, ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΜΠΕΛΑ ΒΙΣΤΑ, ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ, ΚΟΝΤΑΡΙ, ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ, ΑΝΑΒΑΤΟΣ, ΒΟΛΙΣΣΟΣ, ΜΕΓΑΣ ΛΙΜΙΩΝΑΣ, ΚΑΜΠΟΣ, ΕΜΠΟΡΕΙΟΣ, ΘΥΜΙΑΝΑ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ