Η Ικαρία το πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου έχει συνδέσει την ιστορία της με τον μύθο του Ίκαρου, του πρώτου ανθρώπου που πέταξε φορώντας κέρινα φτερά. Ενθουσιασμένος από την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία πέταξε κοντά στον ήλιο, με αποτέλεσμα να λιώσουν τα φτερά του και να πνιγεί στο πέλαγος κοντά στις ακτές του νησιού που πήρε το όνομά του.

Η Ικαρία βρίσκεται στα δυτικά της Σάμου. Έχει έκταση 255 τ. χλμ. και χαρακτηρίζεται ως ορεινό νησί. Τοπία απείρου κάλλους, πλούσια βλάστηση, πυκνά πευκοδάση, χείμαρροι, φαράγγια και ποτάμια συνθέτουν τις ανεπανάληπτες ομορφιές της. Από την άλλη οι εκπληκτικές παραλίες με τις απέραντες αμμουδιές και τα δαντελωτά ακρογιάλια και οι γραφικοί οικισμοί με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική συμπληρώνουν το παζλ του νησιού.

Μέχρι πρόσφατα η Ικαρία ήταν γνωστή κυρίως για τις ιαματικές πηγές της. Τα τελευταία χρονιά το νησί άρχισε να αναπτύσσει το τουρισμό του και να προβάλει τις ξεχωριστές ομορφιές του. Αποτελεί μια ιδανική απόδραση για όσους αναζητούν ένα ήσυχο νησί, που όμως να τους προσφέρει επιλογές δραστηριοτήτων.
Κατά την παραμονή σας στην Ικαρία θα κολυμπήσετε, θα εξασκηθείτε στα θαλάσσια σπορ και θα χαρείτε όσο πουθενά αλλού τις εκπληκτικές παραλίες. Θα απολαύσετε μοναδικούς περιπάτους στη φύση και θα δείτε τοπία ανεπανάληπτης ομορφιάς. Καταπράσινα δάση και ορεινοί όγκοι που κόβουν την ανάσα γεμίζουν την ματιά του περιηγητή. Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα βυζαντινά μνημεία, οι εκκλησιές και τα μοναστήρια δίνουν άλλη διάσταση στο οδοιπορικό σας στο νησί.

Αν και το νησί δε φημίζεται για τη νυχτερινή του ζωή, οι ευκαιρίες για διασκέδαση δε θα σας λείψουν. Στον Άγιο Κήρυκο, την πρωτεύουσα του νησιού, λειτουργούν μπαράκια και κέντρα με ζωντανή μουσική όπου θα περάσετε αξέχαστες βραδιές. Τελικά, αυτό που χαρακτηρίζει την Ικαρία είναι το μέτρο και το γεγονός ότι ικανοποιεί όλα τα ενδιαφέροντα και τις απαιτήσεις των επισκεπτών της.

Περιοχές του νησιού:
ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ, AΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ, ΕΥΔΗΛΟΣ, ΓΙΑΛΙΣΚΑΡΙ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΑΧΩΝ, ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ, ΘΕΡΜΑ